Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013


Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τα θέατρα που λειτουργούν χωρίς άδεια

28.03.2013

Τα θέατρα, όπως και όλοι οι χώροι συνάθροισης, οφείλουν να τηρούν τον νόμο και τους σχετικούς κανονισμούς, όχι μόνο για λόγους τύπου αλλά κυρίως ουσίας: για την ασφάλεια του κοινού. Το πρόβλημα των θεατρικών χώρων που λειτουργούν χωρίς άδεια είναι χρόνιο και ορθώς η δημοτική αρχή το αντιμετωπίζει.
 Λόγω της κρίσης, τα προβλήματα στο χώρο του πολιτισμού είναι μεγάλα, με σημαντικότερο, ίσως, την ανεργία που μαστίζει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που σχετίζονται με το θέατρο. Με δεδομένο ότι η θεατρική σεζόν ούτως ή άλλως τελειώνει σε περίπου ένα μήνα, η Δημοκρατική Αριστερά ζητά να δοθεί μια μικρή χρονική παράταση στη λειτουργία θεατρικών χώρων που απειλούνται με άμεσο κλείσιμο. Σε αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί και πρέπει να κωδικοποιηθεί και να εκσυγχρονιστεί το νομικό πλαίσιο και το σύνολο των κανόνων λειτουργίας (ασφάλειας, εξόδων κινδύνου, πυρασφάλειας κ.λπ.) και να αντιμετωπιστούν ορθολογικά επιμέρους ζητήματα, όπως η διαβάθμιση των κανόνων ασφαλείας ανάλογα με τον αριθμό θέσεων του κάθε χώρου, οι περιορισμοί αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων σε νεοκλασικά κτίρια κ.ο.κ. Προφανώς, το νέο αυτό νομικό πλαίσιο θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.
 Η Δημοκρατική Αριστερά θα αναλάβει πρωτοβουλία να ανοίξει η συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επιχειρηματίες και εργαζόμενους για τον εξορθολογισμό του νομικού πλαισίου αδειοδότησης θεατρικών χώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...