Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013


    Καπάρωσε το Νόμπελ Οικονομίας ο Βενιζέλος!

 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/03/2013 , H ΑΥΓΗ
Σαν κεραυνός έπεσε στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα το σχέδιο Μπένι για δημιουργία 700.000 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Το σχέδιο δεν το κράτησε κρυφό ώστε να το ρίξει στην επόμενη προεκλογική περίοδο σώζοντας το ΠΑΣΟΚ από το ναυάγιο. Ούτε κατατέθηκε στον πρωθυπουργό και προστάτη του, τον διάδοχο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον Αντώνιο Σαμαρά. Κατατέθηκε κατευθείαν στην τρόικα!!! Αλτρουιστής. Τέλος πάντων, έκανα τον κόπο να μελετήσω την πρόταση για να ξέρω από τώρα για ποιους λόγους το Νόμπελ Οικονομίας έχει καπαρωθεί και θα εκτίθεται, όταν παραληφθεί, στο μουσείο της Βεργίνας, δίπλα στη χρυσή στεφάνη του Βασιλιά Φιλίππου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Από τις 700.000 θέσεις, οι 500.000 αφορούν υπάρχουσες θέσεις εργασίας που σύντομα θα χαθούν για να φτάσει ο αριθμός των ανέργων τα 2 εκατομμύρια, πράγμα που δύσκολα θα αντέξει η κυβέρνηση και ο Μπένι θα γίνει Βγαίνει. Μας μένουν 200.000 θέσεις εργασίας. Οι μισές αφορούν αυτεπιστασία και κοινωνική εργασία μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν διευκρινίζεται αν θα υπάρχουν αμοιβές, πέρα από το δωρεάν κολατσιό και τα εισιτήρια για να πάνε και να έρθουν στη δουλειά.
Οι 80.000 είναι θέσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από νέους. Υποθέτω πως θα πληρώνονται από επιδοτήσεις. Το θέμα είναι αν θα υπάρχουν επιχειρήσεις να μάθουν κάτι στους νέους. Μένουν και 20.000 θέσεις για συνεταιριστικές πρωτοβουλίες κοινωνικής οικονομίας. Αυτοί, αντί να πληρώνονται, μπορεί και να βάζουν από την τσέπη τους. Τι κάνει ο άνθρωπος για να σώσει το τομάρι του!!!
Δ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...