Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Γιουνκέρ: «Ηρθε η ώρα για συνεργασία»

kathimerini.gr

 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Με τον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Στις δηλώσεις που έκαναν πριν την συνάντησή τους, ο κ. Γιουνκέρ ξεκαθάρισε ότι παρ' όλο που θέλει να βοηθήσει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι ο βασικός παίκτης καθώς όπως έχει τονίσει στο παρελθόν οι αποφάσεις λαμβάνονται σε επίπεδο Eurogroup. O κ. Γιούνκερ επεσήμανε ότι ως προς τις διαπραγματεύσεις δεν έχει υπάρξει αρκετή πρόοδος τις τελευταίες μέρες.

«Η Κομισιόν πάντα θέλει να έχει βοηθητικό ρόλο, αν και δεν είναι μείζων παίκτης», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ε.Ε. είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να υπάρξει επιτυχία στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – εταίρων...»

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, επίσης, είπε πως «δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία, ήρθε η ώρα για συνεργασία», υπογραμμίζοντας πως «τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που έχουμε μπροστά μας».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι αισιόδοξος «γιατί συζητούμε με καλούς φίλους της Ελλάδας», ενώ σχολίασε πως «όταν υπάρχει πολιτική βούληση τα πάντα είναι εφικτά».
Η συνάντηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε χωρίς να κάνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του τύπου. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα, είδε και τον Μανώλη Γλέζο με τον οποίο είχαν σύντομη συνομιλία, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το τι ειπώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...