Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

“Απαιτούνται συγκεκριμένες και κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις…”

badiera.gr
 


«Το τρένο μπορεί να μπήκε στις ράγες, όμως αυτές πρέπει να αποδειχθούν ανθεκτικές, η μηχανή χρειάζεται καύσιμα» δήλωσε, αναφερόμενος στην έλλειψη ρευστότητας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και στην Έλλη Στάη.
Ο κ. Κουβέλης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ενόψει και της συνάντησης Μέρκελ- Τσίπρα, τόνισε ότι η «δημιουργική ασάφεια» ήταν ένα αρνητικό στοιχείο και υπογράμμισε ότι η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες και κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις, που να διαμορφώνουν ένα ισοδύναμο, το οποιο- οπως σημείωσε- είναι εκ των ων ουκ άνευ. «Διαφορετικά» προειδοποίησε ο κ. Κουβέλης «τα πράγματα μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολα».
Για την επόμενη ημέρα της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε της βεβαιότητά του ότι μπορεί να ανασυγκροτηθεί με το Συνέδριο του Μαΐου. «Ηττήθηκε η Δημοκρατική Αριστερά ως κόμμα, όχι ομως η πολιτική της, η οποία επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις» τόνισε και επανέλαβε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία αλλά θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του κόμματος και της πολιτικής.
Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ:
____________
Για τη σημερινή συνάντηση Μέρκελ- Τσίπρα
(…) Μπορεί, βέβαια, το τρένο να μπήκε στις ράγες αλλά οι ράγες πρέπει να αποδειχθούν ανθεκτικές, διότι η μηχανή χρειάζεται καύσιμα. Είναι εξαιρετικά ασφυκτικά τα πράγματα αναφορικά με την έλλειψη ρευστότητας, άρα υπάρχει αδυναμία ανταπόκρισης της χώρας μας σε συγκεκριμένες υποχρεώσεις, είτε αυτές αφορούν- στο εσωτερικό- την ασκούμενη πολιτική, που δεν αποτελεί προαπαιτούμενο, είτε αφορούν σε δανειακές υποχρεώσεις. Κατά συνέπεια, η ασφυξία από την έλλειψη των χρημάτων είναι δεδομένη και παρούσα. Και είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να έχει αυτή τη συνάντηση  με την κυρία Μέρκελ, με το δεδομένο και το αδιαμφισβήτητο ότι είναι ηγεμονική η παρουσία της Γερμανίας και της κυρίας Μέρκελ για την οποιαδήποτε εξέλιξη της συμφωνίας.
Για τις μεταρρυθμίσεις
(…) Ο χρόνος είναι ελάχιστος, η δημιουργική ασάφεια απεδείχθη ότι ήταν αρνητικό στοιχείο και η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής το μόνο που επέτυχε ήταν να υπάρξει κοινή ανάγνωση της συμφωνίας του Φεβρουαρίου και από τις δύο πλευρές. Η χώρα οφείλει να προχωρήσει  με πάρα πολύ συγκεκριμένο και κοστολογημένο τρόπο στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προβάλλονται ως στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ από τους εταίρους μας, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Διαφορετικά τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα.
Για τη ΔΗΜΑΡ
(…) 22-24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο μας, θα εκλέξουμε τη νέα ηγεσία από τον πρόεδρο μέχρι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν θα είμαι υποψήφιος. Βεβαίως, θα είμαι στην πρώτη γραμμή της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέσα στη συλλογικότητα του κόμματος.  Γιατί πιστεύω ότι αυτή η συλλογικότητα μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει την κοινοβουλευτική της παρουσία. Κυρία Στάη, ηττήθηκε η ΔΗΜΑΡ ως κόμμα, δεν ηττήθηκε η πολιτική της. Απόδειξη ότι η πολιτική την οποία είχε διακηρύξει η ΔΗΜΑΡ επιβεβαιώνεται και από την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...