Τρίτη 21 Μαΐου 2013


Δεν κατάλαβαν την πλάκα;

Γιώργος Καρελιάς

O φιλόσοφος στο κρεβάτι, με τον Στάλιν ως εικόνισμα O φιλόσοφος στο κρεβάτι, με τον Στάλιν ως εικόνισμα

Οι μεν κυβερνούν. Οι δε, φιλοδοξούν να κυβερνήσουν. Αλλά και οι δύο έχουν βαλθεί, με τις κατά καιρούς γραφικότητές τους, να μας ψυχαγωγούν. Εκτός αν κάποιοι τους πάρουν στα σοβαρά.
Ναι, για τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ λέμε. Όμως, αυτή τη φορά, για να μην καταφεύγουμε στην εύκολη μέθοδο τήρησης των ισορροπιών, πρέπει ευθύς εξαρχής να πούμε ότι την «πατάτα» την έκαναν οι ντετέκτιβ τους, του Μεγάρου Μαξίμου ή της λεωφόρου Συγγρού (όπου εδρεύουν, τέλος πάντων).

Εν συντομία η υπόθεση: Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ζάγκρεμπ, ο Τσίπρας είχε μια συζήτηση με τον γνωστό (και γραφικό κάπου-κάπου) διανοητή Σλαβόι Ζίζεκ. Ο οποίος, σε κάποιο σημείο της συζήτησης, είπε ότι όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, πρέπει να πάρουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ!

Κάπου το ανακάλυψαν, λοιπόν, τα σαϊνια της γαλάζιας προπαγάνδας και άρχισε η κωμωδία. Εκατσαν κι έγραψαν μια ανακοίνωση, για να μας πληροφορήσουν ότι πρόκειται για «φρικώδη, εμφυλιοπολεμικά παραληρήματα» και «απειλές» του Ζίζεκ προς τους… εχθρούς του ΣΥΡΙΖΑ. Εγκαλούν, μάλιστα, τον Τσίπρα επειδή (άκουσον, άκουσον…) χειροκρότησε, λένε, τον Ζίζεκ!
 
Οσοι δουν το (γνήσιο και όχι μονταρισμένο) επίμαχο απόσπασμα του βίντεο θα καταλάβουν αμέσως την πλάκα. Ο Ζίζεκ, ο συντονιστής της συζήτησης και ο Τσίπρας ξεσπούν σε γέλια, μόλις ο Τσέχος φιλόσοφος τελειώνει τη φράση του με τα περί γκουλάγκ. Αυτό φαίνεται καθαρά στο βίντεο

Δεν κατάλαβαν τα σαϊνια της Ν.Δ. την πλάκα; Δεν τους έχω για τόσο στόκους. Απλώς, το πάθος για προπαγάνδα είναι, φαίνεται, ανίατη ασθένεια. Προφανώς, νομίζουν ότι υπάρχουν ακόμα Ελληνες ψηφοφόροι, οι οποίοι…τρέμουν ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ θα τους στείλουν στα γκουλάγκ (γιατί όχι στον… Αη Στράτη ή στη Γυάρο;).

Φαίνεται, επίσης, ότι κάποιοι στη Ν.Δ. (σοβαρά τώρα) θέλουν να αναβιώσουν κλίμα προηγούμενων δεκαετιών. Και στη θέση του (τότε) ΠΑΣΟΚ βάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε κάποια άλλα σαϊνια της Ν.Δ. έλεγαν ότι, αν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει την κυβέρνηση, θα επιβάλει …δικτατορία! Την ανέλαβε το 1981 και δεν επέβαλε. Το 1989, όταν φαινόταν ότι το ΠΑΣΟΚ  θα έχανε τις εκλογές, κάποιοι άλλοι γαλάζιοι ανόητοι έλεγαν ότι… δεν θα παραδώσει την εξουσία! Εχασε και την παρέδωσε. Σήμερα κάποιοι φίλοι του Σαμαρά λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει στην… εξορία όσους δεν τον ψηφίσουν! Στην περίπτωσή τους, όντως η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα!

Οι του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν κάτι για «τη βλακεία και τη γελοιότητα» της Ν.Δ. Κακώς. Αν είχαν λίγο χιούμορ, θα απαντούσαν: «Ναι, ετοιμάζουμε γκουλάγκ για τους εχθρούς μας. Αλλά ας μην ανησυχούν οι της Ν.Δ. Ειδικά για τον Σαμαρά θα φτιάξουμε ένα γκουλάγκ στην Κηφισιά, δίπλα στο σπίτι του ή έστω στην Πύλο, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Για να μην κάνει μεγάλο ταξίδι με τον… υπερσιβηρικό ή με το πλοίο της άγονης γραμμής»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...