Την εκδήλωση άνοιξε η διοργανώτρια Άννυ Ποδηματά και κατά την ομιλία της κατάφερε να κάνει πολλούς εκ των παρισταμένων να ανατριχιάσουν. Αυτό όταν διάβασε μία σύντομη παράγραφο από ομιλία του Μιχάλη Παπαγιαννάκη στην Ευρωβουλή στις 17 Μαΐου του 2000, όταν είχε μόλις θεσμοθετηθεί το ευρώ. Με το απόσπασμα αυτό, ο τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΝ θέτει τις προϋποθέσεις για να αντέξει το ευρώ σε μια σοβαρή κρίση: τις προϋποθέσεις που δεν έγιναν πραγματικότητα, με αποτέλεσμα… αυτό που ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια.
Έλεγε, λοιπόν, πριν 13 χρόνια ο Παπαγιαννάκης: «Το ευρώ επανέφερε την πολιτική στην Ευρώπη. Σε μας εναπόκειται να χαράξουμε το δρόμο για την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης και μεθαύριο, μέσω της ενωμένης Ευρώπης, για την πολιτικοποίηση της παγκοσμιοποίησης, που σήμερα προχωράει τυφλή, χωρίς ιστορικό και πολιτικό σχέδιο».
Ιστορικό και πολιτικό σχέδιο ουδέποτε καταρτίστηκε, η Ευρωζώνη περνά όσα περνά και η Άννυ Ποδηματά έκλεισε το σχόλιό της, χαρακτηρίζοντας τα όσα έλεγε τότε ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης ως «ανατριχιαστικά προφητικά»…