Σάββατο 18 Μαΐου 2013


Πρωτοβουλίες Κουβέλη για συσπείρωση δυνάμεων του «δημοκρατικού Σοσιαλισμού»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης
Αθήνα 18/5/13 , in.gr
Πρωτοβουλίες με στόχο τη δημιουργία μιας ευρύτερης συμμαχίας δυνάμεων στον χώρο του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, χωρίς κατ' ανάγκην να ενταχθούν στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς ετοιμάζεται να αναγγείλει σήμερα, Σάββατο, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με πηγές από την ΔΗΜΑΡ, τις οποίες εικαλούνται Τα Νέα Σαββατοκύριακο, ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται μέα στο επόμενο διάστημα να αποσαφηνίσει ένα συνολικότερο σχέδιο ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Οι κινήσεις αυτές του προέδρου της ΔΗΜΑΡ δείχνουν ότι ο Φώτης Κουβέλης αφήνει οριστικά πίσω του τις προσκλήσεις της Ιπποκράτους για διάλογο και εκλογική συνεργασία με στόχο την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, τις οποίες εξάλλου η ΔΗΜΑΡ είχε απορρίψει.

Επίσης, φανερώνουν ότι ο Φώτης Κουβέλης αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία κινήσεων στον πολιτικό αυτό χώρο με στόχο την διεύρυνση της επιρροής του. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η -διερευνητική προς το παρόν- συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της Αριστεράς ή από το ΠΑΣΟΚ, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν αποστασιοποιηθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, ο κ. Κουβέλης είχε πρόσφατα στις Βρυξέλλες συνάντηση με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Δανέλη, Μαριλένα Κοππά και Άννυ Ποδηματά.

Στην συνάντηση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπήρξε συναντίληψη για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει σε αυτή την φάση συζήτηση για ενδεχόμενο συνεργασίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...