Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Λέγε με Ισμαήλ...
Του Παντελή Μπουκάλα , kathimerini.gr
Το πρόσωπό του ένας χάρτης της βίας. Κάπως σαν χάρτης της οικουμένης, όπως τον σχηματίζουν χαρακώνοντάς την οι πόλεμοι, οι βόμβες και τα συνακόλουθα κύματα της προσφυγιάς. Εφυγε από το Αφγανιστάν, όπως αμέτρητοι άλλοι, με σκοπό την ουτοπία: μια Ευρώπη που οι θρύλοι στην Ανατολή του καθημερινού τρόμου και της αέναης φτώχειας τη θέλουν ανοιχτή, καλοσυνάτη, πλούσια. Ενδιάμεσος σταθμός η Ελλάδα. Να ’χε προλάβει άραγε το παλικαράκι να πάει σχολείο; Και ν’ άκουσε εκεί τίποτα δοξαστικά για τον τόπο μας; Λέω για τα δοξαστικά που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σχολικά βιβλία του κόσμου, και ενώ αφορούν τεθνεώτες, εμείς το δέσαμε κόμπο πως αφορούν τη χάρη μας.
Το παιδί, ο Ισμαήλ, είχε την ατυχία να μη γεννηθεί ως μέλος της φυλής των Καλάς, στα ψηλά βουνά της Ασίας. Αν ήταν ξανθός και τον έλεγαν π.χ. Ισκαντάρ, τότε ναι. Θα βρίσκονταν αρκετοί να τον προστατέψουν και να βγουν έπειτα στην τηλεόραση για να διαφημίσουν την καλοσύνη τους. Αλλά γεννήθηκε μαυριδερός. Μη Αριος. Κι αυτό τον καταδικάζει. Γιατί για πολλούς «καθαρούς» το μη λευκό είναι αμαρτία, τεκμήριο κατωτερότητας και οιωνός παρανομίας. Αρα χρειάζεται σωφρονισμός. Δηλαδή ξυλοδαρμός. ΄Η μαχαίρωμα. Η χαράκωμα μ’ ένα σπασμένο μπουκάλι μπίρας. Να μείνουν αιώνια τα σημάδια. Να φωνάζουν από μακριά πόσο αγαθή είναι η Ευρώπη και βέβαια η καρδιά και ο νους της: η Ελλάδα. Ενα χαράκωμα που μπορεί και να ’γινε για πλάκα, εν μέσω χαχανητών και ουρλιαχτών για τις κατσαρίδες που μας μαγαρίζουν («κατσαρίδες» αποκάλεσε τους μετανάστες βουλευτής της Ν.Δ.).
Αρκετά στοιχεία ωστόσο δείχνουν πως οι μαυροντυμένοι λεβέντες που χαράκωσαν το πρόσωπο του Αφγανόπουλου δεν ήταν Ελληνες. Στοιχείο πρώτο: Οπως μαθαίνουμε στο σχολείο, οι Ελληνες ήταν πολύ λιγότεροι από τους εχθρούς τους σε όλες τις μάχες. Αρα, αυτό το τρεις εναντίον ενός, και δη ενήλικοι κατά ανηλίκου, δεν είναι ελληνοπρεπές. Δεύτερο: Τόσα χρόνια δεν έχει καταγραφεί κανένα επεισόδιο βιαιοπραγίας κατά μεταναστών (ένας δεκαεννιάχρονος Σύρος λιντσαρίστηκε τις ίδιες μέρες μόνο και μόνο για να γυρίσει στην πατρίδα του, να πολεμήσει υπέρ ελευθερίας). Αρα; Στοιχείο τρίτο: Το παιδί το περιθάλπουν οι «Γιατροί του Κόσμου», που είναι όργανο του σιωνισμού, που συνωμοτεί με μόνιμο στόχο τη φθορά του ελληνισμού, που... Αρα; Τέταρτο: Η Χ.Α. του ευγενούς κ. Μιχαλολιάκου ανακοίνωσε ότι ουδέποτε μέλος της διέπραξε κάτι κακό εναντίον ξένων. Μπορούμε να μην πιστέψουμε αυτούς τους καλούς χριστιανούς, που έχουν δώσει όρκο να μη λένε ψέματα, και ταυτόχρονα καλούς δωδεκαθεϊστές, που ξεκινούν τη μέρα τους ομνύοντας τρις στον Ξένιο Δία; Στοιχείο πέμπτο: Αν είχε ασκηθεί ρατσιστική βία, θα είχε υπάρξει κεραυνοβόλα ανακοίνωση της Ν.Δ., όπως πάντοτε. Υπήρξε; Οχι. Αρα; Αρα ανθελληνική προβοκάτσια. Και επιβεβαίωση ότι εμείς εδώ δεν χρειαζόμαστε αντιρατσιστική νομοθετική «εξάρτυση». Διότι τα γονίδιά μας... Κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...