Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κουβέλης προς Τσίπρα: Ψήφισε το αντιρατσιστικό Ρουπακιώτη

 29/5/2013 , egnatiapost.gr

Κουβέλης προς Τσίπρα: Ψήφισε το αντιρατσιστικό Ρουπακιώτη
Να αφήσει «τα τερτίπια και τους τακτικισμούς» και να ψηφίσει το συγκεκριμένο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που καταθέτουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Σχολιάζοντας την δήλωση Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει δικό του αντιρατσιστικό τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε ότι αν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι πράγματι πρέπει να υπάρχει αντιρατσιστικό νομοθέτημα, να ψηφίσει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη κι αν θέλει να κάνει τροποποιήσεις «ας προσέλθει με αυτήν τη λογική», συμπλήρωσε.
Ο κ. Κουβέλης επιτέθηκε και στη ΝΔ, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Απέδωσε δε την «στροφή», όπως τη χαρακτήρισε, της ΝΔ σε «τακτικούς υπολογισμούς» της Συγγρού και συγκεκριμένα στο ότι η ΝΔ «θεώρησε ότι θα της δημιουργούσε πρόβλημα από τα δεξιά της», όπως είπε. «Θεωρώ όμως ότι αυτό είναι λάθος. Οι παράνομες πράξεις, οι βιαιοπραγίες πρέπει να αντιμετωπιστούν», συνέχισε ο κ. Κουβέλης.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι η ΝΔ στη διάρκεια της θητείας της συγκυβέρνησης προώθησε ορισμένα ζητήματα χωρίς να υπάρχει συμφωνία με τα άλλα δύο κόμματα και τόνισε ότι χρειάζεται συντονισμός του κυβερνητικού έργου, αλλά ξεκαθάρισε πως η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση. Σημείωσε ότι «ενδεχομένως χρειάζεται ανασχηματισμός», χωρίς να αποκλείσει ενεργότερη συμμετοχή στελεχών του κόμματός του στο νέο σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...