Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου για τις κινητοποιήσεις κατά των οικονομικών μέτρων

Άγ. Δημήτριος, 26-9-2012
Η καθημερινή διόγκωση των λαϊκών κινητοποιήσεων, κατά των οικονομικών μέτρων που επιβάλλουν η κυβέρνηση και η τρόικα στον ελληνικό λαό, δείχνει ότι ή αντοχή και η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας φτάνουν στα όριά τους.
Την ίδια ώρα βλέπουμε να συνεχίζεται και να διευρύνεται το κλίμα τρομοκρατίας των πολιτών που ειρηνικά θέλουν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα οικονομικά μέτρα, με προληπτικές συλλήψεις, προσαγωγές και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής.
Την απροσχημάτιστη βία των αστυνομικών δυνάμεων βίωσαν και 16 συμπολίτες μας που σήμερα, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, χωρίς συγκεκριμένη κατηγορία, όταν από το σταθμό μετρό της Δάφνης, επιχείρησαν να μεταβούν στη συγκέντρωση της Αθήνας. Η αντίδρασή τους στον αδικαιολόγητο έλεγχο που επιχείρησε μεγάλη αστυνομική δύναμη που εμφανίστηκε ξαφνικά, όξυνε τα πνεύματα και οδήγησε στην προσαγωγή τους.
Βλέπουμε το κλίμα της κατευθυνόμενης τρομοκρατίας να αποκεντρώνεται και στις συνοικίες, αποσκοπώντας στον εκφοβισμό και την κάμψη του φρονήματος των πολιτών, που διαδηλώνουν ειρηνικά, ενώ τελικά οι μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας αποτρέπονται συστηματικά από τις συνήθεις διενέξεις ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.
Μαζί με όλα τα τμήματα της κοινωνίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, από το καλοκαίρι ήδη, σύσσωμη, συμμετέχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις, με επίκεντρο των διεκδικήσεών της την αποφυγή του οικονομικού στραγγαλισμού των Δήμων και την αντίσταση στη διάλυση των στοιχειωδών κοινωνικών δομών που παρέχουν.
Η επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, οι απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και οι δυσβάσταχτες περικοπές στους οικονομικούς πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οδηγούν τους Ο.Τ.Α. σε εκφυλισμό, σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών στους πολίτες και ανοίγουν το δρόμο στην αμφιβόλου προοπτικής εκχώρηση σε ιδιώτες όλων των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα (καθαριότητα, πράσινο, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές Δομές κ.λπ.).
Τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης, μην απέχοντας από το γενικό πλαίσιο που θέτουν οι εργατικές συνομοσπονδίες, πρέπει και μπορούν να διατυπωθούν δυναμικά, με αλληλεγγύη, δέσμευση και ειλικρινή στήριξη των διεκδικητικών αγώνων που είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν.
Οι μέρες που θα ακολουθήσουν πρέπει να μας βρουν όλες και όλους σε εγρήγορση.
Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...