Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012


Χέλμουτ Σμιτ: Η Ευρώπη κινδυνεύει να αποτύχει λόγω της πολιτικής της Μέρκελ


Χέλμουτ Σμιτ: Η Ευρώπη κινδυνεύει να αποτύχει λόγω της πολιτικής της Μέρκελ

22.09.2012 , iefimerida.gr
Επίθεση κατά της πολιτικής που ακολουθεί η ηγεσία της Γερμανίας για τη αντιμετώπιση της κρίσης, εξαπέλυσε ο πρώην καγκελάριος, Χέλμουτ Σμιτ ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως η Ευρωζώνη μπορεί να αποτύχει εξαιτίας της χώρας του.
Από την πόλη Μύνστερ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου και βρίσκεται για την παραλαβή βραβείου για την ειρήνη, ο Χέλμουτ Σμτ, σε ηλικία 93 ετών πλέον δήλωσε πως αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και επανέλαβε τη δια βίου δέσμευσή του για μια ενωμένη και ειρηνική Ευρώπη.
Ενώπιον 250 παρευρισκομένων, ο πρώην καγκελάριος κατέκρινε την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχει κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση λόγω της Γερμανίας. Παράλληλα τόνισε για άλλη μία φορά πως είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθεί πολιτικά η Ευρώπη.
«Εμείς οι Γερμανοί δεν πρέπει ποτέ να γίνουμε η αιτία είτε της συρρίκνωσης, είτε της κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλος ο κόσμος περιμένει επιτέλους από την Ευρώπη να μιλήσει με μια φωνή. Αυτό περιλαμβάνει την δέσμευσή μας να συνεργαστούμε όχι μόνο με τη Γαλλία αλλά και με όλους τους εταίρους μας. Δεν αρκεί απλώς να είμαστε υπέρ της Ευρώπης αλλά να δράσουμε αποφασιστικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χέλμουτ Σμιτ.
Καταλήγοντας, άσκησε κριτική στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λόγω της στασιμότητας που επιδεικνύουν και της απροθυμίας -σύμφωνα με τον ίδιο- για περαιτέρω ενοποίηση της Ευρώπης.


Πηγή: Χέλμουτ Σμιτ: Η Ευρώπη κινδυνεύει να αποτύχει λόγω της πολιτικής της Μέρκελ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/68995#ixzz27E7q2Bwg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...