Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012


To ΠΑΣΟΚ διέρρευσε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας πήγε στο Μαξίμου κομίζοντας πρόταση για φορολόγηση των εκμισθωτών ακινήτων και των ελευθέρων επαγγελματιών. Μπορεί και των οδηγών βέσπας - δεν έχει σημασία.
Από το υπουργείο Οικονομικών διαρρέουν πλήρεις σκηνές από φιλμ. Εχουν δώσει στους δημοσιογράφους όλα τα μεγάλα γουέστερν, μαζί με τη σκόνη και τη μουσική. Ο Στουρνάρας που διαπραγματεύεται σκληρά, δείχνει τα δόντια στον Τόμσεν, ίσως και να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι. Το 45αρι χοροπηδάει μαζί με τα φλιτζάνια.
Ο Βενιζέλος μας καλεί να ξεχάσουμε τι έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν. Και τον παρακολουθούμε να έχει καβαλήσει τον φράχτη, με ένα πόδι σε κάθε πλευρά.
Ο Κουβέλης κάνει συνέχεια τις ίδιες δηλώσεις. Για τη διαπραγμάτευση που συνεχίζεται και τα όρια της ανοχής του.
Το Μαξίμου ανακατεύει δράμα με αποφασιστικότητα. Εξαρτάται από τη διαρροή. Εννοείται ότι δεν δέχεται τη σφαγή των αμάχων, ενώ προειδοποιεί ότι έχει πια καλό μέσο στο Βερολίνο και μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο.
Όλα θα κλείσουν την τελευταία στιγμή. Η διαπραγμάτευση θα είναι οριακή. Ο Σαμαράς θα ετοιμάζεται να μπει στη σύνοδο κορυφής λίγο πριν η Μέρκελ κλείσει την πόρτα. Μέχρι που ο δικός μας θα κάνει το θαύμα και θα εμφανίσει μέτρα από το μανίκι.
Ειλικρινώς δεν ξέρω τι ισχύει και τι είναι ένας τίτλος χωρίς περιεχόμενο. Πιστεύω ότι βλέπουμε αυτό που βλέπουν όλοι, το προφανές, το λογικό. Όμως αν δεις την ιστορία των μέτρων από την επικοινωνιακή της πλευρά, θα συμφωνήσεις ότι άλλοι υφίστανται το δράμα και άλλοι το διεκδικούν.  
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...