Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Όχι σε Πρόεδρο από τον Φώτη Κουβέλη

skaipatras.gr
Απέφυγε να απαντήσει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης στο ερώτημα αν θα τον ενδιέφερε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Κουβέλης για το αν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος: «Δεν θα σας απαντήσω!»
 Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Κουβέλης είπε:
 «Δεν θα απαντήσω στο ερώτημα σας. Εντάσσεται εκ των πραγμάτων σε μια σεναριολογία. Με καλείτε να απαντήσω αν θέλω ή δεν θέλω; Δεν θα το έπραττα κάτω από άλλες συνθήκες στο πρόσφατο παρελθόν; Κάποιοι λένε ότι στην τρίτη ψηφοφορία ο Κουβέλης θα αλλάξει στάση. Γιατί το λένε αυτό; Ας καταλάβουν οι πάντες ότι η ΔΗΜΑΡ πορεύεται με κριτήριο ένα πράγμα: την ουσιαστική συμβολή της στην διαμόρφωση συνθηκών για την ομαλή λειτουργία του τόπου».

Ο κ. Κουβέλης για το ενδεχόμενο συνεργασιών είπε: «Δεν θα αποφασίσουμε τίποτε ως μοναχικοί καβαλάρηδες. Τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν είναι ευχάριστα για την ΔΗΜΑΡ. Με αυτά τα κακά δημοσκοπικά ευρήματα και πάλι παίζει όμως παίζει τον ρόλο της. Έχουμε θέσεις και απόψεις και πολιτική παρουσία. Η ΔΗΜΑΡ δεν ήρθε για να φύγει».

Για την χθεσινή του δήλωση – προτροπή ακόμα και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ο κ. Κουβέλης είπε:

«Κανένας βουλευτής, ούτε της ΔΗΜΑΡούτε κανένας άλλος πρέπει αισθάνεται αιχμάλωτος. Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ομόφωνα έχουν αποφασίσει σταθμίζοντας τα πολιτικά προβλήματα της χώρας να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό αποτελεί την πολιτική μας απόφαση.
Μακριά από τον τόπο και από εμένα οι όποιες αναφορές σε αποστασίες και αργυρώνητους βουλευτές. Ο καθένας φοράει έναν δικό του παραμορφωτικό φακό και κοιτάει προς την σκοπιά που τον εξυπηρετεί. Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να στρεβλώνουν θέσεις και πολιτικό λόγο και αυτό δεν υπηρετεί την ομαλή πολιτική ζωή του τόπου».

Στο ερώτημα αν υπάρχει κάτι που να μπορεί να αλλάξει την απόφαση της ΔΗΜΑΡ όσον αφορά στην στάση της στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, είπε:

«Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα διαφορετικό από τα όσα αποφασίσαμε. Η απόφαση της ΚΟ είναι ομόφωνη. Οτιδήποτε άλλο ανασύρεται δεν ανταποκρίνεται σε αυτό το οποίο οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν αποφασίσει. Αυτή η απόφαση δεν αλλάζει».

Στο ερώτημα αν κάποιοι από τους βουλευτές του κόμματός του αλλάξουν την στάση τους απάντησε:

«Δεν θα αλλάξει τίποτα. Δεν έχει τέτοια ένδειξη. Αντιθέτως εκείνο το οποίο έχω είναι η ομόφωνη απόφαση των μελών της ΚΟ».

Για τους τρεις βουλευτές που με κείμενο τους ζήτησαν εκλογή Προέδρου και να συμφωνηθεί ημερομηνία εκλογών απάντησε:

«Εγώ δεν άνοιξα κανένα ζήτημα. Εγώ είπα ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τους βουλευτές ήταν καλοπροαίρετη αλλά στερείτο ρεαλισμού».

Για το αν θα γινόταν από εκείνον δεκτή απάντησε: «Όχι βέβαια».

Για τις εκλογές και τις συνεργασίες και αν η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει αυτόνομα είπε:

«Καμία συμφωνία δεν υπάρχει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που υπάρχει είναι ότι εμείς εργαζόμεθα για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό συνομιλούμε και με τους οικολόγους πράσινους και προφανέστατα και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήσεις, συναντήσεις και επαφές έχουν γίνει υπό το φως της δημοσιότητας.
Την εκλογική μας τακτική θα την αποφασίσουμε μετά το τέλος της προεδρικής εκλογής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...