Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα…

Της Κατερίνας Κλαδούχου , badiera.gr
DSC_7841_pp  2
Παρακολουθώ τα διάφορα πολιτικά πάνελ από την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επίσπευση της εκλογής ΠτΔ και κυρίως μετά την επιλογή του υποψηφίου προέδρου, όταν δηλ. πλέον, έγινε σαφές, ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν και ότι ουσιαστικά η απόφαση Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν στην πραγματικότητα, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με ανοικτά όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης και με ασφυκτικές καταληκτικές ημερομηνίες.
Τα προεκλογικά διλήμματα που μπαίνουν από την πλευρά των ομιλητών της συγκυβέρνησης, είναι σχεδόν ταυτόσημα με αυτά που ακούγαμε την προεκλογική περίοδο του 2012.
«Στις 28/2/2015, εάν δεν συμφωνήσετε σε νέο μνημόνιο με την τρόικα, που θα βρείτε τα λεφτά για να καλύψετε τις υποχρεώσεις της χώρας;»
Πέντε χρόνια αιματηρών θυσιών, που οδήγησαν 6,3 εκατ. Έλληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχια, που ανάγκασαν 230.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο, που απογείωσε την ανεργία στο 27%, που σχεδόν εξαέρωσε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, που πολλαπλασίασε τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών απέναντι στο κράτος χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, που διέλυσε υγεία, παιδεία, και ασφαλιστικά ταμεία… που… που… που…
Με τους πέντε τελευταίους μήνες γεμάτους με υποσχέσεις για επερχόμενη ανάπτυξη, για έξοδο στις αγορές, για success story, για τέλος των μνημονίων, για τέλος των μέτρων, για μειώσεις φόρων, για… για… για…
«Στις 28/2/2015, εάν δεν συμφωνήσετε σε νέο μνημόνιο με την τρόικα, που θα βρείτε τα λεφτά για να καλύψετε τις υποχρεώσεις της χώρας;»
Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα…
Απίστευτη κυνικότητα και απύθμενο θράσος.
«Ψηφίστε μας για να συνεχίσουμε να σας ‘σώζουμε’… όπως το κάνουμε εδώ και πέντε χρόνια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...