Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Το σαββατοκύριακο «κληρώνει» για τη ΔΗΜΑΡ



Σαββατοκύριακο... υπαρξιακών αποφάσεων έρχεται για τη ΔΗΜΑΡ, καθώς η Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος του Φώτη Κουβέλη θα αποφασίσουν την εκλογική τακτική και θα επικυρώσουν, εκτός απροόπτου, τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
D
Του Γιώργου Μελιγγώνη , matrix24.gr

Καίτοι ως τώρα υπάρχουν ορισμένα θέματα σε... εκκρεμότητα μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Κουμουνδούρου, τα δύο ανώτατα όργανα της ΔΗΜΑΡ καλούνται, το προσεχές σαββατοκύριακο, να εγκρίνουν την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη για ένταξη στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου.
Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φέρεται να θεωρεί ότι η προεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων δε θα έθετε σε κίνδυνο το μπόνους των 50 εδρών για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η Κουμουνδούρου δεν συζητά αυτό το ενδεχόμενο και προκρίνει την ένταξη των στελεχών της ΔΗΜΑΡ ως... προσώπων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτοτέλεια», η κόκκινη γραμμή
Στην περίπτωση αυτή, πάντως, και με δεδομένη την μειονεκτική θέση της ΔΗΜΑΡ στις διαπραγματεύσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα δείχνουν πως ο Φώτης Κουβέλης θα εισηγηθεί μεν την ένταξη στελεχών του κόμματος στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά με ταυτόχρονη συνέχιση της λειτουργίας του κόμματος. «Η ΔΗΜΑΡ δεν κατεβάζει ρολά», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν ομοθυμαδόν όλα τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ χθες, και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας, με δήλωσή του στη ΝΕΡΙΤ, εξέθεσε τις δύο «βασικές προϋποθέσεις» για τις αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ: τις προγραμματικές συμφωνίες και την «κατοχύρωση του αυτοτελούς χαρακτήρα του κόμματός μας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο Χρήστος Μαχαίρας έκανε λόγο για «πολιτική και οργανωτική αυτονομία» της ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας να εννοηθεί πως το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δεν πρόκειται να αυτοκαταργηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, μια σειρά στελεχών έχουν σοβαρές ενστάσεις ως προς την εκλογική τακτική και την διαφαινόμενη ένταξη στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου. Ήδη, ο Θωμάς Ψύρρας έχει αποχωρήσει από τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τσούκαλης έχει πολλές φορές διαφωνήσει δημοσίως με την προοπτική συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνομιλητές του Αχαιού πολιτικού δεν αποκλείουν, μιλώντας στο matrix24.gr, το ενδεχόμενο να προτιμήσει ο κ. Τσούκαλης να πάει... σπίτι του, αντί να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...