Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Φ. Κουβέλης στο MEGA: Αυτόνομη στις εκλογές η ΔΗΜΑΡ

badiera.gr
kouvelis-600
Κατηγορηματικός για την αυτόνομη κάθοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές εμφανίστηκε μιλώντας στην εκπομπή “Ανατροπή” και τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο πρόεδρος του κόμματος, Φ. Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά πως το κόμμα του “δεν θα γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως πολλοί προδικάζουν η επιθυμούν και επικαλέστηκε για αυτό και τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου.
Αναφερόμενος στο αίτημα των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ μόλις λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία για την προεδρία του κόμματος να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι υπήρξε ένας τέτοιος “προβληματισμός ώστε να διαφυλαχθεί η ενότητα του κόμματος”, ωστόσο υπογράμμισε ότι η ενότητα εκφράστηκε με την επανεκλογή του με ποσοστό 70%.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, διέψευσε επίσης τις πληροφορίες ότι οι βουλευτές του κόμματος συζήτησαν το ενδεχόμενο μαζικής παραίτησής του ώστε να διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO για την “Ανατροπή”, σύμφωνα με τα οποία το 42,6% των πολιτών θεωρεί τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ως την κύρια αιτία της πτώσης των ποσοστών της, ο κ. Κουβέλης είπε πως το κόμμα του έπραξε σωστά με το να μπει στην τρικομματική εξαιτίας της κατάστασης που επικρατούσε τότε στη χώρα.
Ωστόσο στην εν λόγω ερώτηση, ποσοστό 41,6% εκτιμά πως η αιτία των χαμηλών ποσοστών είναι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, με τον Φ. Κουβέλη να παραδέχεται πως δεν εξηγήθηκαν επαρκώς οι λόγοι του “διαζυγίου” και να τονίζει πως η ΕΡΤ “ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” καθώς στην πραγματικότητα δεν τηρείτο η προγραμματική συμφωνία.
Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στις συζητήσεις για τη δημιουργία μιας ευρύτερης παράταξης της κεντροαριστεράς λέγοντας πως μια τέτοια πολιτική κίνηση δεν θα πρέπει να στηρίζει τις ακολουθούμενες πολιτικές και είπε πως δεν έχει κάποια πρόταση για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τον κυβερνητικό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου.
Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Π. Σκουρλέτης περί επικείμενου χρηματισμού βουλευτών, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τις όποιες αποδείξεις ενδεχομένως να έχει στη δημοσιότητα καθώς όπως είπε σε αντίθετη περίπτωση θα πρόκειται για μια “αρνητική και επικίνδυνη πόλωση”.
Εμφανίστηκε δε βέβαιος πως δεν υπάρχουν βουλευτές στο κοινοβούλιο που σταθμίζουν την ψήφο τους με γνώμονα τα χρήματα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε πως προέχει η αναδιάρθρωση του χρέους τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και τάχθηκε υπέρ μιας νέας κυβέρνησης που θα κάνει την διαπραγμάτευση καθώς η παρούσα αναζητά “την εύνοια της κ. Μέρκελ” όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...