Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μετωπική στη ΔΗΜΑΡ για την Προεδρική εκλογή

thetoc.gr
Νέα σύγκρουση στη ΔΗΜΑΡ για την Προεδρική Εκλογή. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας άφησε ο Νίκος Τσούκαλης. Παρασκήνιο και δυσφορία Κουβέλη.
metwpiki-sti-dimar-gia-tin-proedriki-eklogi
Συνέχεια στην αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών και Φ. Κουβέλη δόθηκε χθες στην ΔΗΜΑΡ με αφορμή δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Τσούκαλη για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ μοιάζει με καζάνι που βράζει και οι βουλευτές εκφράζουν όλο και εντονότερα την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που έχει περιέλθει το κόμμα
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για το κόμμα να επαναπροσδιορίσει την στάση του στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και να ψηφίσει τελικά, εάν αλλάξουν οι κυβερνητικές πολιτικές σε μία θετική κατεύθυνση. «Αν φύγει η Τρόικα συν επιπλέον μια διευθέτηση του χρέους συν μια ευτυχή κατάληξη στα θέματα των τραπεζών, είναι κάποιες αλλαγές, κάτι διαφορετικό που θα εξεταστεί» είπε ο Νίκος Τσούκαλης στο VIMA FM.
Εξήγησε όμως ότι σύμφωνα με την απόφαση του Συνεδρίου στην ΔΗΜΑΡ :«Διαβλέπουμε, όμως, και εκτιμούμε πως η συγκεκριμένη πολιτική όχι μόνο δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά την κρίσιμη περίοδο θα είναι χειρότερη όσον αφορά στην κοινωνία και την προοπτική της χώρας. Δεν θα διαιωνίσουμε αυτή την κατάσταση».
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της Αγίου Κωνσταντίνου στις δηλώσεις του Νίκου Τσούκαλη καθώς τα ηγετικά στελέχη του κόμματος διέβλεπαν σκοπιμότητα στην δημόσια τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου να διαφοροποιηθεί από το κόμμα.
Ο Νίκος Τσούκαλης είχε προταθεί από τους βουλευτές για να αναλάβει την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εάν συμφωνούσε να αποχωρήσει ο Φ. Κουβέλης
Μετά την σύγκρουση βουλευτών και Φ. Κουβέλη στο συνέδριο όπου σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα ζήτησε την αντικατάσταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ και την ομαλή μετάβαση σε νέα ηγεσία υπό τον Ν. Τσούκαλη, οι σχέσεις μεταξύ ΚΟ και Προέδρου έχουν διαρραγεί.
Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος υπήρξε έντονη δυσφορία τόσο του Προέδρου όσο και ηγετικών στελεχών για τη δήλωση Τσούκαλη που αναιρούσε την τοποθέτηση Κουβέλη στο συνέδριο το οποίο τόνισε ότι οι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν καμία πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ακόμα και οι εξηγήσεις του Νίκου Τσούκαλη που επικαλούνταν την απόφαση του συνεδρίου δεν φαίνεται να έπεισαν την ηγεσία του κόμματος για τις προθέσεις του.
Σε δημόσιες δηλώσεις του ο Ν. Τσούκαλης επικαλούνταν την πρόσφατη απόφαση του συνεδρίου για να αποδείξει ότι είναι εντός γραμμής, που αναφέρει: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση στη διαδικασία της Προεδρικής εκλογής να περιμένει να υπάρξουν συναινέσεις και συμπτώσεις, όπως αυτές που απαιτεί το Σύνταγμα, τη στιγμή που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της συνεχίζουν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα. Δεν θα συμβάλλουμε στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση. Με αυτές τις παραμέτρους πρέπει να θεωρείται δεδομένη η καταψήφιση εκ μέρους μας οποιασδήποτε πρότασης καταθέσουν οι εταίροι της κυβέρνησης για την Προεδρική εκλογή».
Η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ μοιάζει με καζάνι που βράζει και οι βουλευτές εκφράζουν όλο και εντονότερα την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που έχει περιέλθει το κόμμα. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Τσούκαλης είχε προταθεί από τους βουλευτές για να αναλάβει την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εάν συμφωνούσε να αποχωρήσει ο Φ. Κουβέλης. Σε παλιότερες δηλώσεις του έχει αποσυνδέσει την προεδρική εκλογή από το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...