Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«Ανακωχή» μεταξύ Κουβέλη και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ

του Κωνσταντίνου Ζούλα , kathimerini.gr

Μια άτυπη ανακωχή συνομολογήθηκε χθες μεταξύ του κ. Φώτη Κουβέλη και των βουλευτών του, καθώς οι τελευταίοι δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια στην αμφισβήτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. Βοήθησαν σε αυτό και οι απολογητικοί τόνοι του κ. Κουβέλη, ο οποίος ήδη από την προλογική του τοποθέτηση παραδέχθηκε σειρά σφαλμάτων του, με πρώτο την εγκατάλειψη της Κ.Ο. με τη δική του μακρά απουσία από το Κοινοβούλιο, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις που δεχόταν. Και δεσμεύθηκε το επόμενο διάστημα να συνδράμει προσωπικά το έργο των βουλευτών του με τακτικές παρεμβάσεις του στη Βουλή, ακόμη και όταν η συζήτηση δεν διεξάγεται σε επίπεδο αρχηγών.

Ωστόσο, από τη χθεσινή συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αιχμές για τους χειρισμούς του κ. Κουβέλη. Αρκετοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι κ. κ. Γ. Πανούσης, Γ. Κυρίτσης, Θ. Ψύρας και Νίκη Φούντα, του άσκησαν και πάλι προσωπική κριτική όχι μόνον για τις παλινωδίες του στο ζήτημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αλλά και για την εν γένει πορεία της ΔΗΜΑΡ. Κάποιοι, μάλιστα, δεν έκρυψαν –μπροστά του– την πρόβλεψη ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία ελπίδα εκλογικής ανάστασης, όπως ο ίδιος θέλει να διατείνεται. Αλλοι, με προφανή ειρωνεία, αναρωτήθηκαν αν στην αυριανή εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής θα βάλουν και πάλι υποψηφιότητα οι στενοί συνεργάτες του κ. Κουβέλη, οι οποίοι κατά την άποψη τους φέρουν την κεντρική ευθύνη για το σημερινό της αδιέξοδο.

Στις τελευταίες αυτές αιχμές ο κ. Κουβέλης απέφυγε να απαντήσει. Κατά τους παρισταμένους, ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήταν χθες ασυνήθιστα ενδοτικός, προφανώς γιατί και ο ίδιος αναγνωρίζει πόσο δύσκολος είναι ο στόχος ανάταξης του κόμματός του. Ισως γι’ αυτό, άλλωστε, οι περισσότεροι βουλευτές απέφευγαν χθες συνειδητά να μεταφέρουν λεπτομέρειες για το τι διημείφθη στη συνεδρίαση. Αρκούνταν στη μάλλον θλιβερή παραδοχή ότι «είναι κωμικό ακόμη και να σας επιβεβαιώνουμε ότι τσακωνόμαστε, όταν οι δημοσκοπήσεις δεν μας ανιχνεύουν καν ως κόμμα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...