Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Χαιρετισμοί κομμάτων και δημάρχων στο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

badiera.gr
synedrio3
Στον ρόλο και στη συμβολή  της ΔΗΜΑΡ στη πολιτική ζωή της χώρας αλλά και στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων αναφέρθηκε η πλειοψηφία των εκπροσώπων των κομμάτων και των δημάρχων που χαιρέτισαν το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, που χαιρέτησε πρώτος το συνέδριο μετά τον Φώτη Κουβέλη , τόνισε ότι χρειάζεται μια στρατηγική συναίνεσης και συνεννόησης πάνω από κομματικούς σχηματισμούς και προσωπικές στρατηγικές. «Είναι ανάγκη να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης και μην διακινδυνεύσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Καμίνης και εξέφρασε την ελπίδα η ΔΗΜΑΡ να ξεπεράσει τις δυσκολίες της.

Στο δικό του χαιρετισμό που έστειλε στο Συνέδριο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και διάβασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, επεσήμανε την από χρόνια συμπόρευσή του με τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς . « Δεν είναι συγκυριακό κόμμα η ΔΗΜΑΡ αλλά παράγει πολιτική. Ο πολιτικός χώρος που εκφράζει θα επιβραβευτεί για την συνέπειά του, για να πάει η χώρα μπροστά.

Από τα πολιτικά κόμματα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος  υπογράμμισε  μεν την δημιουργική συνεργασία στην κυβέρνηση με τη ΔΗΜΑΡ για να μην χρεοκοπήσει η χώρα , ωστόσο χαρακτήρισε θεσμικό εκβιασμό την καταψήφιση κάθε υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας και την λογική της πάσει θυσία προσφυγής σε εκλογές.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας επέκρινε την κυβέρνηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητάει -μόνο ο λαός δίνει ψήφο εμπιστοσύνης είπε- και χαιρέτησε τη διάθεση της ΔΗΜΑΡ για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. «Δεν χωρά ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ σε μια προοδευτική πλειοψηφία για μια αριστερή κυβέρνηση ούτε οι ηρακλείς του Μνημονίου. Χωράτε εσείς», ανέφερε.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ , Νίκος Ανδρουλάκης, αναγνώρισε τη συμβολή της ΔΗΜΑΡ όσο ήταν στην κυβέρνηση για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και τόνισε: «Είναι ανάγκη η προοδευτική συμπαράταξη για να υπάρξει ξανά προοδευτική ηγεμονία. Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να ηττηθούν οι ιδέες μας αν δεν συμπαραταχθούμε».
Εκ μέρους του ΚΚΕ, το μέλος της ΚΕ Χριστίνα Παναγιωτακοπουλου τόνισε ότι η ελπίδα και η διέξοδος βρίσκεται στη λαϊκή κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων που θα αντιπαλεύει την εξουσία των μονοπωλίων και τις κυβερνήσεις τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ, των Οικολόγων και της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...