Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

«Μαχαιριά» από την Φούντα στον Κουβέλη: Δηλώνει ότι θα ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας

arouraios.gr
  • 0
     
ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC








Διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή της Δημοκρατικής Αριστεράς η βουλευτής του κόμματος Νίκη Φούντα και δηλώνει ότι θα ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας στη διαδικασία του Φεβρουαρίου.
Ανοίγει έτσι την πόρτα της εξόδου της από τη ΔΗΜΑΡ, καθώς η επίσημη γραμμή του κόμματος του Φώτη Κουβέλη είναι να μη συναινέσει την προεδρική εκλογή, ώστε να μην παραταθεί η ζωή της σημερινής κυβέρνησης.
Η κυρία Φούντα επιβεβαιώνει έτσι τις φήμες που τη θέλουν να συζητά με τον Σπύρο Λυκούδη και άλλους βουλευτές, που έχουν αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ κατά καιρούς, προκειμένου να χαράξουν κοινή πορεία προς την κεντροαριστερά – προς τη Δημοκρατική Παράταξη, προς το Ποτάμι ή με αυτοτελές κόμμα – και να μην κινηθούν προς μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε η κυρία Φούντα δεν συμμετείχε καν στο πρόσφατο συνέδριό της.

Σε συνέντευξή της η κυρία Φούντα στην «Ελευθεροτυπία» εκφράζει την αντίθεσή της με τη σύνδεση της προεδρικής εκλογής με πρόωρες εκλογές και δηλώνει ότι θα ψηφίσει «βάσει αξιοσύνης προσώπου και με σεβασμό στο Σύνταγμα».
Πολλοί στην Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία που εξελέγη βουλευτής, την χαρακτηρίζουν ως… επιτομή της αχαριστίας. Κι αυτό γιατί κατέλαβε τη βουλευτική έδρα αποκλειστικά εξαιτίας του κ. Κουβέλη. Ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2012 στη β’ Αθήνας και στην Αιτωλοακαρνανία επέλεξε να κρατήσει την έδρα της β’ Αθήνας, αποκλείοντας από τη βουλή το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, αλλά και στενό του φίλο και συνεργάτη Δημήτρη Χατζησωκράτη, για χάρη της κυρίας Φούντα. Η ίδια όμως δυόμισι χρόνια αργότερα του γύρισε την πλάτη, εκθέτοντάς τον ανεπανόρθωτα για την εμπιστοσύνη που της έδειξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...