Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Χρυσόγελος κατά Τσίπρα για τις «νάρκες στον Έβρο»

matrix24.gr

 Σε πολλούς δεν άρεσε η κατηγορηματική άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να ξηλωθεί ο φράχτης στον Έβρο με τη δικαιολογία ότι υπάρχουν νάρκες και οι πρόσφυγες θα χάνουν τη ζωή τους.

Ωστόσο, ο πρώην ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Νίκος Χρυσόγελος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, αφού εντόπισε «φάουλ» του πρωθυπουργού και παραβίαση διεθνών συνθηκών για την αποναρκοθέτηση.
«Η δικαιολογία περί ύπαρξης ναρκών για την διατήρηση του φράκτη στον Έβρο που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Λέσβο (βέβαια παλιότερα έλεγε εντελώς άλλα) είναι απαράδεκτη κι εκθέτει τη χώρα. Σύμφωνα με την Σύμβαση της Οτάβα (1997) που έχει υπογράψει και η Ελλάδα, οι νάρκες κατά προσωπικού έπρεπε να έχουν αποσυρθεί από τα σύνορα το αργότερο μέχρι το 2014. Η Ελλάδα και Τουρκία έχουν υπογράψει συμφωνία από το 2003 για απομάκρυνση ναρκών από τα μεταξύ τους σύνορα, ενώ η απόφαση της Βουλής του 2002 προέβλεπε καθαρισμό των ναρκοπέδιων μέχρι το 2008», επισήμανε χθες ο Χρυσόγελος, για να προσθέσει πως «αν υπάρχουν ακόμα νάρκες, η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την παραβίαση διεθνών υποχρεώσεων. Αλλά έχει, επίσης, την δυνατότητα να ανοίξει ασφαλή διάδρομο ακόμα και αν υπάρχουν ακόμα παράνομα νάρκες και ναρκοπέδια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...