Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Χωρίς εργαζόμενο μέλος 350.000 ελληνικές οικογένειες!

badiera.gr
anergia 
Εφιάλτη χωρίς τέλος για την ελληνική κοινωνία αποτελεί η  ανεργία, η οποία μάλιστα θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2016. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 350.000 οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος, ενώ η μακροχρόνια ανεργία κινείται στο 73,1%.
Από το σύνολο των ανέργων το 48,5% πλήττει τους νέους και τις νέες (18-24 ετών). Τα στοιχεία από το μέτωπο της ανεργίας κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι, καθώς όλες οι εκτιμήσεις προδιαγράφουν νέα αύξησή της τους επόμενους μήνες, όπως και το επόμενο έτος.
Ενδεικτικό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι το 2016 η ανεργία στη χώρα μας θα εκτοξευτεί στο 28,1%. Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι άνεργοι και το ντόμινο επιπτώσεων που προκαλεί περιγράφουν μεταξύ άλλων ότι 9 στους 10 ανέργους βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία στήριξη από τον ΟΑΕΔ, ούτε ως επίδομα ανεργίας, ούτε ως επιδότηση απασχόλησης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 10% των ανέργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ενώ το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα το λαμβάνει μόλις το 0,78% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.
Επίσης, η Ελλάδα έχασε συνολικά 1 εκατομμύριο (!) θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων και θα χρειαστούν 25 χρόνια για την επανάκτησή τους, ενώ κάθε μία μονάδα ανεργίας αφαιρεί κατ’ έτος τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ σε εισφορές προς το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Ετσι, μόνο το 2014 χάθηκαν από το ασφαλιστικό σύστημα, λόγω της υψηλής ανεργίας, περίπου 6,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...