Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Aνακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την τρομοκρατική επίθεση

dimar2
Η πολλαπλή  δολοφονική επίθεση στο Παρίσι με εκατοντάδες θύματα και τραυματίες προκαλεί παγκόσμιο αποτροπιασμό, τόσο για τον τρομοκρατικό της χαρακτήρα, όσο και την απάνθρωπη λογική των δραστών. Όλα αλλάζουν στην Ευρώπη από σήμερα. Η επίλυση των αναταραχών στην Μέση Ανατολή με την συνδρομή της Ε.Ε. και διεθνών οργανισμών είναι η μόνη απάντηση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στην προσπάθεια κάποιων να καταστήσουν την Ευρώπη αρένα μαχών. Η αμείλικτη μάχη κατά της τρομοκρατίας αποτελεί μείζον ζήτημα.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν πρέπει να επιστρέψουν στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να αποδείξει ότι είναι η Ευρώπη του ανθρωπισμού και του διαφωτισμού, να μη παρασυρθεί από την δικαιολογημένη οργή και τον φόβο. Δεν πρέπει να αφήσουμε να πετύχουν τον στόχο τους οι τρομοκράτες ισλαμιστές της επίθεσης. Δεν πρέπει να αφήσουμε να επικρατήσουν ξανά  οι εθνικιστικές φωνές. Η τραγωδία στο Παρίσι δεν πρέπει να γεμίσει τις ψυχές μας με φόβο και μισαλλοδοξία.
Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει στις οικογένειες των θυμάτων τα ειλικρινή συλλυπητήρια και  την αλληλεγγύη της στον γαλλικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...