Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Στο στόχαστρο Βουδούρης, Μουτσινάς, Πανούσης στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

13/11/2012 - 09:53 , epikaira.gr

Ενδεικτική του βαρύ κλίματος που επικρατεί στη ΔΗΜΑΡ είναι η δήλωση του κ. Μπίστη...
 
Στο στόχαστρο Βουδούρης, Μουτσινάς, Πανούσης στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ
Την πορεία του κόμματος, μετά τις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο πακέτο μέτρων και τον προϋπολογισμό, πρόκειται να εκτιμήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που αναμένεται να συνεδριάσει μετά το μεσημέρι.

Επί τάπητος, θα τεθεί το θέμα της στάσης των βουλευτών Οδ. Βουδούρη και Π.Μουτσινά, που δεν τήρησαν την κομματική γραμμή και διαφοροποιήθηκαν στις ψηφοφορίες, καθώς και η αποχή που τήρησε στην ψήφιση του προϋπολογισμού ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας στα Νέα, ο κ.Βουδούρης εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγει από τη ΔΗΜΑΡ και όπως είπε «θα παραμείνει και θα προσπαθήσει μαζί με τα άλλα μέλη του κόμματος που διαφωνούν με την άποψη ότι απαιτούνται σκληρά, αλλά αναγκαία μέτρα να αλλάξει η στρατηγική της ΔΗΜΑΡ». «Το κόμμα είμαι και εγώ» δήλωσε.

Από την άλλη, σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι «μεταρρυθμιστές» του κόμματος (Ψαριανός, Λιβαδάς, Χωμενίδης, Λιοναράκη) και στελεχών όπως ο Νίκος Μπίστης, που ζητούν στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης «χωρίς αστερίσκους».

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη ΔΗΜΑΡ είναι και η δήλωση του κ. Μπίστη στον ΣΚΑΪ ο οποίος ζήτησε από τους διαφωνούντες βουλευτές να αποχωρήσουν από το κόμμα. «Δεν είναι δυνατόν να προπαγανδίζεις τη στρατηγική άλλου κόμματος και να κάθεσαι στο κόμμα σου» είπε, τονίζοντας ότι «οι διαφωνούντες με τη γραμμή της ΔΗΜΑΡ βουλευτές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως ο ίδιος είχε πράξει παλαιότερα».

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή θα καθορίσει την τακτική του κόμματος για το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και οι προτεραιότητες της συγκυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...