Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Προβάδισμα πέντε μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ
29/11/2012 12:18:00 μμ real.gr




Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%, έναντι 26,5% της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για τα «Επίκαιρα».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής για τον Νοέμβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5%, η ΝΔ 26,5%, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 12,5%.

Το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν ίδιο ποσοστό (6,5%), η ΔΗΜΑΡ 5,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ 5%.

Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο... κανένας με 51%, ενώ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 16,8% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 9,5%.



Στα γνωστά υψηλά επίπεδα κυμαίνεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η αρνητική γνώμη που έχουν οι πολίτες για την κατεύθυνση της χώρας. Και σε αυτή την έρευνα της VPRC επιβεβαιώνεται ότι η ελληνική κοινωνία, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης ύφεσης και των οδυνηρών συνεπειών της, θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται σε λάθος ρότα.



Συγκεκριμένα, το 70% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η πορεία των πραγμάτων είναι εσφαλμένη, το 8% εκφράζει ουδέτερη στάση, το 6% δεν καταθέτει άποψη και μόνο ένας στους δέκα πιστεύει ότι τη δεδομένη στιγμή γίνονται πράγματα  προς τη σωστή κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, στο 85% αθροιστικά φτάνει το ποσοστό της δυσαρέσκειας των πολιτών για την κυβέρνηση. Σε λιγότερο από 5 μήνες , η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά εξάντλησε την περίοδο χάριτος και την κοινωνική αποδοχή και πλέον προσεγγίζει, σύμφωνα με τα «Επίκαιρα» τα αρνητικά ποσοστά του τέλους της περιόδου Παπαδήμου, αλλά και αυτά των κυβερνήσεων Παπανδρέου.



«Καθόλου ικανοποιημένοι» από την κυβέρνηση απαντούν οι Ελληνες σε ποσοστό 63%. ενώ λίγο ικανοποιημένοι είναι κατά 22%. Στον αντίποδα, ικανοποίηση από τους κυβερνητικούς χειρισμούς εκφράζει το 12% των ερωτηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...