Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Επιδρομή «λαϊκιστών»
Tου Παντελη Μπουκαλα ,kathimerini.gr
Ιδού μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους «φίλους του λαού» έχουν ορίσει ως πρώτιστο καθήκον τους την κατακεραύνωση των λαϊκιστών, που τους εννοούν όπως τους βολεύει: Να επιτεθούν στα παιδάκια του δημοτικού στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης, που αντί να ασχοληθούν με τα μαθήματα και τα μίκυ μάους, το έριξαν στην πολιτική. Τι έκαναν; Εγραψαν επιστολή στη ΔΕΗ. Αντιγράφω: «Χθες οι ηλεκτρολόγοι της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα από τα σπίτια μας. Δεν μας ενημέρωσαν και ήρθαν πρωί πρωί με την αστυνομία. Πέταξαν όλα τα φαγητά από το ψηγείο. Δεν ήταν σοστό αυτό που έκαναν»...
Εντάξει, θα είχαν αφήσει κάποιες μέρες απλήρωτη τη ΔΕΗ οι γονείς, ακούγοντας ίσως τόσους υπουργούς και αρχισυνδικαλιστές να λένε ότι «δεν θα κοπεί το ρεύμα των φτωχών». Ούτε από μαγκιά το έκαναν όμως ούτε χρωστούσαν τίποτα θηριώδη ποσά, «βιομηχανικά». Του ενός μαθητή ο πατέρας (εύλογα το εικάζουμε) είναι άνεργος, του άλλου βρίσκει δύο μεροκάματα τη βδομάδα, του τρίτου οι γονείς παίρνουν πια τα μισά. Ανθρώπινα πράματα. Πολύ ανθρώπινα. Ελληνικά. Της εποχής μας.
Ε, λοιπόν, αν δεν είναι αυτό λαϊκισμός, τι είναι; Μπορούν μόνα τους τα παιδιά να στρωθούν και να γράψουν τέτοιο γράμμα; Εντάξει. Δίχως ρεύμα κρυώνουν, αν δεν έχουν τζάκι ή σόμπα, κι αν έχουν λεφτά να αγοράσουν ξύλα ή πετρέλαιο. Και δεν μπορούν να δουν τηλεόραση ούτε να ξεδώσουν στο Ιντερνετ. Εχουν δηλαδή εμπειρίες και αισθήματα, όπως λένε οι μεγάλοι. Ε και; Φτάνουν τα αισθήματα για να σου μπει η ιδέα να γράψεις επιστολή; Οχι βέβαια. Χρειάζεται καθοδήγηση. Εδώ είναι φανερό ότι έχουμε προσηλυτισμό νηπίων. Παιδομάζωμα. Λαϊκισμό. Είναι φανερό δηλαδή ότι τα καημένα τα παιδιά τα ορμήνεψαν οι γονείς και τα δασκάλεψαν οι εκπαιδευτικοί. Και το εθνικώς πρέπον είναι να τους περιλάβει τώρα όλους (μαθητές, γονείς και δασκάλους), για να τους κατσαδιάσει και να τους ξεμπροστιάσει, κάνας αντιλαϊκιστής τηλεκήρυκας των οχτώ. Αμάν πια μ’ αυτή την ανορθογραφία. Ακούς εκεί, το «ψυγείο» με ήτα, «ψΗγείο», και το «σωστό» με όμικρον, «σΟστό»! Είναι χάλια αυτά; Και δικαιούνται οι ανορθόγραφοι να διαμαρτύρονται; Σωστά. Πολύ σωστά. Και ορθογραφημένα.
Αλλά ιδού και δεύτερη ευκαιρία πάταξης του λαϊκισμού: Επειδή το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας έκλεισε (όπως και το ιστορικό του Ζαππείου), μια και δεν υπάρχουν λεφτά για πετρέλαιο, να ζεσταίνεται το νερό, τα παιδιά θα πηγαίνουν στην Αδριανούπολη της Τουρκίας για προπόνηση. Ε λοιπόν, κι εδώ καραμπινάτο λαϊκισμό δεν έχουμε; Οσοι το αποφάσισαν, το έκαναν για να εκθέσουν την Ελλάδα και να εκβιάσουν την πολιτεία. Οπως κάνουν και οι άρρωστοι των Δωδεκανήσων, που περνούν στις απέναντι μικρασιατικές ακτές για γιατρό, εξ αντιπατριωτικού λαϊκισμού ορμώμενοι. Εδώ πια δεν μιλάμε για κερκόπορτες αλλά για κυκλωπειόπορτες. Που τις ανοίγουν οι αναίσχυντοι λαϊκιστές για να μπουκάρουν με την άνεσή τους οι εχθροί της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...