Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012


Ο τυφλός… εκδικητής

Το «αποκτείνω» είναι ρήμα σκοτεινό.
Μαρία Αρχιμανδρίτου, Κύματα ανήριθμα
Οι κατέχοντες «τυφλώθηκαν» από το χρήμα, τη δόξα, την εξουσία και κυβέρνησαν με φαυλότητα. Μερικοί, μάλιστα, εξακολουθούν να μη βλέπουν το κακό που έκαναν στη χώρα και το λαό.
Άλλοι «τυφλώθηκαν» με δόλο για να εισπράξουν το σχετικό επίδομα θεωρώντας δικαίωμά τους να εξαπατούν ένα αναξιόπιστο και φαύλο Κράτος. Μερικοί, μάλιστα, έχουν ανοίξει τώρα το ένα μόνο μάτι και κοιτάνε να μην επιστρέψουν τα παράνομα.
Σήμερα, όμως, εμφανίζονται και «νέοι τυφλοί». Τυφλωμένοι από οργή, μίσος, άγνοια, προκαταλήψεις δεν έχουν καμία διάθεση να συζητήσουν με όποιον δεν συμφωνεί εξαρχής μαζί τους και «πυροβολούν εν ψυχρώ» κάθε νηφάλια ή αντίθετη άποψη.
Η πολιτική έκ-πτωση και η κοινωνική ανομία καλλιέργησαν την παράκρουση των κάθε είδους φανατικών, οι οποίοι θεωρούν ότι βρίζοντας, προπηλακίζοντας και συκοφαντώντας εξορκίζουν το Κακό και εξαγνίζουν τον εαυτό τους. Καλό θα’ ναι τα (αριστερά) κόμματα να προσέξουν το άνοιγμα των ασκών του Παρα-λόγου.
Υ.Γ. Aν το κάθε κόμμα κατηγορεί το άλλο για το ποιος φταίει περισσότερο που εκπροσωπείται η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο, τότε είναι βέβαιο ότι η Χρυσή Αυγή θα δυναμώσει. Ούτε αυτό δεν κατανοούν;
*Ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης είναι βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...