Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012


Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση του Eurogroup και προφανέστατα της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει εντός ολίγων ημερών.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στη διελκυστίνδα του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωζώνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους. Πρέπει να υπάρξει η άμεση εκταμίευση σε πρώτη φάση, τουλάχιστον των 31,5 δις ευρώ. Είναι μια εβδομάδα δύσκολων διεκδικήσεων από τη μεριά της χώρας μας, διότι τις επόμενες ημέρες είναι η συζήτηση για τα διαρθρωτικά ταμεία, ενόψει του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

Η προσπάθειά μας είναι μετά την εκταμίευση και την αντιμετώπιση των ζητημάτων επ’ ωφελεία της χώρας μας των διαρθρωτικών ταμείων, να εφαρμοσθεί άμεσα ένα βιώσιμο, κοινωνικά και οικονομικά, σχέδιο, με βασικό άξονα την ανάπτυξη του τόπου.
Και βεβαίως, στο πλαίσιο της συζήτησης που είχαμε με τον Πρωθυπουργό, αντιμετωπίσαμε και ζητήματα που έχουν σχέση  με την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης. Κάτι που είναι αναγκαίο να εξασφαλισθεί, στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Μας απασχόλησε πάρα πολύ το ζήτημα της ανάπτυξης προς την κατεύθυνση να υπάρξει η αιματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, να αρδευθεί η μικρομεσαία επιχείρηση και η αγορά, με βασικό στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις  εργασίας και να αντιμετωπισθεί η μεγάλη πληγή της ανεργίας.
Αυτά συζητήσαμε, αυτά αποτέλεσαν το αντικείμενο της διεξοδικής συζήτησης που είχαμε με τον Πρωθυπουργό ενόψει του Eurogroup αλλά και  της Συνόδου Κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...