Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Άνευ Τίτλου


Σήμερα το  πρωί η κοινή γνώμη σοκαρίστηκε με τη δημόσια αυτοκτονία ενός συμπολίτη μας στην πλατεία Συντάγματος.
Η προσέγγιση όμως αυτού του γεγονότος δείχνει ότι αυτός ο τόπος δε σώζεται ή πολύ δύσκολα θα σωθεί.
Πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα και εμάς τους πολίτες στην καταστροφή καθώς και ΜΜΕ που συνέβαλαν σε αυτό , αναδεικνύουν την πράξη του αυτόχειρα σε ηρωική .Το αυτό πράττουν και οι "αγανακτισμένοι" πολλοί εξ αυτών είχαν κάνει προ μηνών την πλατεία Συντάγματος αχούρι με τις σκηνές τους  , φορώντας τις σαγιονάρες τους .
Δεν μπορώ να δεχτώ τέτοιες λογικές.Δε μπορεί να ηρωοποιείται  η αυτοκτονία έστω και αν κάποιος συμβολικά αυτοκτονεί στο Σύνταγμα.Δεν μπορεί αυτοί που κυβερνούν τη χώρα να εκφράζουν υποκριτικά την οδύνη τους μόνο και μόνο επειδή ο άνθρωπος έβαλε τέλος στη ζωή του στην Πλατεία Συντάγματος και όχι στο σπίτι του ή καπου αλλού.
Η ανάδειξή τέτοιων επιλογών  ως ηρωικές πράξεις ,ακυρώνει αγώνες και θυσίες -διαχρονικά-ανθρώπων για δημοκρατία και ελευθερία στο πέρασμα των αιώνων.
Ακυρώνει την αυτοθυσία των Ελλήνων σε χρόνια δύσκολα  ,την αντίσταση απέναντι στους ναζί ,την αντίσταση στην επτάχρονη δικτατορία , την αντίσταση των Ισπανών στη δικτατορία του Φράγκο κλπ.
Το γεγονός ότι ένας συνάνθρωπός μας σήμερα αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα , καταδεικνύει  τις αδιέξοδες επιλογές των κυβερνώντων και της λεγόμενης Τρόικας και τις επιπτώσεις αυτών στην κοινωνία και τη ζωή μας. Δε γίνεται όμως ελείψει ηρώων σήμερα να γίνεται προσπάθεια ανάδειξης ως σύμβολου αντίστασης ενός ανθρώπου που αυτοκτόνησε σε δημόσιο χώρο μην αντέχοντας άλλο να μας <<σώζουν>> συνέχεια και σε καθημερινή βάση οι <<σωτήρες>> των κυβερνήσεων Πασοκ και Παπαδήμου.
Οι Αριστεροί και οι εν γένει προοδευτικοί πολίτες αλλά και όχι μόνο αυτοί  , οφείλουμε να  αντιταχθούμε στη δυστυχία που μας επιβάλει η κυβέρνηση Παπαδήμου (Πασοκ-ΝΔ κλπ) ,όπως θα μας επιβάλλει και η επόμενη προσυμφωνημένη συγκυβέρνηση Πασοκ-ΝΔ και να αναζητήσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους πολίτες αυτής της χώρας ,  μέσα από την αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση  των πολιτικών συσχετισμών τόσο στη χώρα μας  , όσο και σε επίπεδο ευρωπαικής ένωσης και σίγουρα στην κατεύθυνση της ευρώπης των πολιτών και των λαών.

Σταύρος Μπούρπουλας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...