Κυριακή 1 Απριλίου 2012


Ο Χαρίλαος, το αλάτι και ο Καμμένος

Ανδρέας Παπαδόπουλος, 01/04/2012 , metarithmisi.gr










«Ότι κατουράς στη θάλασσα, το βρίσκεις στο αλάτι», συνήθιζε να λέει ο Χαρίλαος Φλωράκης. Το απόφθεγμα του θυμόσοφου ηγέτη του ΚΚΕ ταιριάζει γάντι στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» αποτελούν καρπό της πολιτικής που ακολούθησε η ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα. «Έχω κάνει 250 ομιλίες κατά του μνημονίου, πώς θα μπορούσα τώρα να μιλήσω υπέρ», έλεγε σε πηγαδάκι πριν από λίγες ημέρες ο Κώστας Μαρκόπουλος, ηγετικό στέλεχος του νεότευκτου κόμματος.
Ουσιαστικά μέσα σε τρεις εβδομάδες η ΝΔ έχει χάσει περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες, τις οποίες καρπώνεται το κόμμα Καμμένου. Πρόκειται για ένα ακραίο, λαϊκίστικό, συνωμοσιολάγνο και ψευτοπατριωτικό κόμμα, το οποίο απευθύνεται στην άκρα αριστερά και στην άκρα δεξιά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πληροφορίες έφεραν τον Π. Καμμένο να συζητά την μία με τον κ. Τσίπρα, την άλλη με τον σερ Μαρκεζίνη και την παράλλη με τον κ. Δημαρά.
Ευλόγως θα αναρωτηθούν πολλοί τι σε κόφτει και καταπιάνεσε με τον Καμμένο και το κόμμα του. Κι όμως, το κόμμα αυτό αποτελεί γνήσιο τέκνο της εποχής και επιβεβαιώνει την ανάγκη τα κόμματα να διαπαιδαγωγούν σωστά τους ψηφοφόρους τους και να μην έχουν ως μόνο γνώμονα τις ψήφους. Διότι, ο κ. Καμμένος δεν έκανε τίποτα άλλο από το αξιοποιήσει τη μέχρι πρότινος στρατηγική του κ. Σαμαρά.
Η διδακτική αυτή η ιστορία πρέπει να μελετηθεί σοβαρά από όλα τα κόμματα δεδομένου ότι βρίσκομαστε σε προεκλογική περίοδο και όλοι πιθανόν να μπουν στον πειρασμό να χαϊδέψουν τα αυτιά των ψηφοφόρων. Για παράδειγμα ο κ. Σαμαράς δείχνει να πορεύεται λες και το πρόβλημα της χώρας λύθηκε με το PSI και το μνημόνιο δυο.  Επιβάλλεται, λοιπόν, να ειπωθούν αλήθειες από όλους. Ποια πολιτική θα ακολουθήσουν τα κόμματα εντός των ασφυκτικών δεσμεύσεων, τι θα κάνουν με τα μέτρα ύψουν 11,5 δις ευρώ που πρέπει να παρθούν σε λίγους μήνες και άλλα εξίσου εύλογα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν.
Από τη συζήτηση αυτή δεν εξαιρώ, βεβαίως, τη Δημοκρατική Αριστερά. Δια το λόγο αυτό, λοιπόν, αποκτά μεγάλη σημασία το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στο τέλος της εβδομάδας στον ελληνικό λαό. Πρόκειται για ένα πλαίσιο αρχών που θα περιγράφει κωδικοποιημένα τα ισοδύναμα μέτρα στα οποία αναφέρεται εδώ και καιρό ο Φώτης Κουβέλης. Φιλοδοξία της ΔΗΜΑΡ είναι να απαντήσει με πειστικό τρόπο από που θα βρεθούν τα χρήματα για να μην κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, από που θα βρεθούν οι πόροι για να δημιουργηθεί το περιβόητο δίχτυ προστασίας, από που θα βρεθούν τα κονδύλια για να κινηθεί η παραγωγική και αναπτυξιακή διαδικασία. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τη Δημοκρατική Αριστερά. Τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό που εργάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος με κάνουν απολύτως αισιόδοξο για την επιτυχία του εγχειρήματος!
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...