Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πότε , με Ποιούς και για Πού
    Όσο πλησιάζει η 6η Μαίου ημέρα των εθνικών εκλογών , τόσο εντείνεται η επίθεση στην πέραν του ΚΚΕ Αριστερά , δίχως κανόνες και διαχωρισμούς.Οι επιθέσεις αυτές αποσκοπούν στην όσο μεγαλύτερη αύξηση ποσοστών τόσο του Πασόκ όσο και της Νέας Δημοκρατίας , δηλαδή των σημερινών αλλά και μετά τις εκλογές κυβερνητικών συνεταίρων που θα συνεχίσουν το "έργο της σωτηρίας της χώρας" , εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές που μας οδήγησαν στη φτώχεια έως ότου εξαθλιώσουν τελείως τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.
    Τις επιθέσεις έχουν αναλάβει εργολαβικά πέρα από τα δύο κυβερνητικά  κόμματα που διέλυσαν τον τόπο και εκείνοι οι οποίοι έχουν συμφέρον να διατηρηθεί ο δικομματισμός και να εκφραστεί κυβερνητικά την επαύριο των εκλογών. Όποιος διαβάσει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα που αναφέρεται στο ΣΥΡΙΖΑ (δεν τον θυμάμαι άλλη φορά πρώτο θέμα στα Νέα)  θα καταλάβει.Ίσως τις επόμενες μέρες κάποιο άλλο πρωτοσέλιδο να αναφέρεται αρνητικά στη ΔΗΜΑΡ.Βέβαια εδώ και αρκετό καιρό γράφονται διάφορα από αρκετούς για τη Δημοκρατική Αριστερά  και της καταλογίζουν ότι είναι κόμμα διαμαρτυρίας αφού δεν  "μαρτυράει" με ποιόν θα συγκυβερνήσει , ότι δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις κλπ.
   Όλα αυτά είναι κατευθυνόμενα παραμύθια . Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος πολιτικός νούς για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε , ότι δεν μπορεί να είναι το κάρο μπροστά από το άλογο που το σέρνει. Για να συνεργαστεί η ΔΗΜΑΡ  με άλλα  κόμματα απαιτείται αφενός προγραμματική σύγκλιση και αφετέρου η εκλογική ενίσχυσή της. Με άλλους όρους τίθενται τα δεδομένα συνεργασιών.Είναι διαφορετικό να  έχεις λ.χ  8% και διαφορετικά 18% στις εκλογές.
    Εν ολίγοις απαιτείται η ενίσχυση της Δημοκρατικής Αριστεράς σε αυτές τις εκλογές , έτσι ώστε να απευθυνθεί στη συνέχεια προτείνοντας συνεργασία σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.Συνεργασία με βασικούς άξονες την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ , την εφαρμογή πολιτικών στην κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από τους επαχθείς για την κοινωνία όρους του μνημονίου και την αντικατάστασή αυτού από ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο προοδευτικής κατεύθυνσης για την έξοδο της χώρας από την κρίση. 
    Η ΔΗΜΑΡ και πρόγραμμα κυβερνητικό έχει (άσχετα αν δεν το προβάλλουν τα ΜΜΕ) και ξεκάθαρες προθέσεις ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας.Αυτό που χρειάζεται είναι οι πολίτες να δώσουν δύναμη με την ψήφο τους στο κόμμα μας , ενισχύοντας τη δυνατότητα στροφής της Ελλάδος σε ευρωπαική τροχιά προοδευτικής πορείας.


Σταύρος Μπούρπουλας 
Μέλος Γραμματείας ΔΗΜΑΡ 
Αγίου Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...