Τετάρτη 18 Απριλίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡ ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Στις 06 / 04 / 2012 αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ Αγ. Δημητρίου αποτελούμενη από τον Ηλία Στάικο, γραμματέα, Άγγελο Γαβαλά , αντιδήμαρχο, Ρήγα Τζαμτζή, δημ. σύμβουλο και πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, Σταύρο Μπούρμπουλα, Σπύρο Αναγνωστόπουλο και Νατάσσα Βουτυρά κατόπιν πρωτοβουλίας της συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κα Μαρία Ανδρούτσου, αντάλλαξε απόψεις, ενημερώθηκε και κατέθεσε προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση του Δημοτικού έργου, όπως:

1. Αξιοποιώντας το "κίνημα της πατάτας" να επιδιώξουμε τη δραστηριοποίηση των συνδημοτών μας για τη δημιουργία "ένωσης καταναλωτών".

2. Επιτάχυνση των διαδικασιών για την ενεργοποίηση του 5ψήφιου νούμερου τηλεφώνου ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

3. Βελτίωση της τοπικής αγοράς με τη βοήθεια ηλεκτρονικής υποστήριξης και σύνδεση με τον οργανισμό "Επιμένων Ελληνικά".

4. Την απαλλαγή νοοτροπίας δημοτικών συμβούλων από εναπομείναντα παλαιοκομματικά πρότυπα, μακριά από προσωποκεντρικές λογικές με ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ που κατακτήθηκε στην περίοδο των εκλογών, στη διαφάνεια για τα ζητήματα της πόλης μας και στήριξη στη Δημοκρατία και τη Λαϊκή Συμμετοχή.

5. Καθαρισμός, δεντροφύτευση και εξωραϊσμός του ρέματος Πικροδάφνης (όπου και σωστή η θέση της Δημοτικής παράταξης) με ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των δημοτών.

6. Αξιοποίηση του Ασυρμάτου, με μικρές παρεμβάσεις, ενταγμένες όμως σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μελέτης.

7. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σχολεία, δημοτικά κτίρια και αθλητικούς χώρους.

8. Προώθηση της κομποστοποίησης.

ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ.
Η Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος εξαιτίας της μεγαλύτερης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.
Την προσαρμογή, τις απαιτήσεις αλλά και τις ασάφειες του νέου θεσμού Καλλικράτης. Όμως, παρόλα αυτά ο δήμος μας προσπαθεί και προσφέρει σοβαρό έργο με έμφαση στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης όπως: Λειτουργία παιδικών σταθμών χωρίς πληρωμή τροφείων από τους γονείς, δωρεάν κατασκήνωση για τα παιδιά στη Ραφήνα, βοήθεια απόρων συνδημοτών. Προχωρεί στη σύνταξη μελέτης για την κατασκευή νέου παιδικού σταθμού στον Ασύρματο, στη σύνταξη μελέτης για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ.

Με τη βοήθεια και του Ανοικτού Δικτύου Εθελοντών του Δήμου, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Συζητείται η δημιουργία Τράπεζας Τροφίμων και η παροχή δωρεάν ιατρικής και νομικής βοήθειας σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Εμείς ως ΔΗΜΑΡ Αγ. Δημητρίου, ζώντας σε μια κοινωνία που ο συνεκτικός της ιστός συνεχώς διαβρώνεται, λόγω της φτώχειας που καθημερινά ακουμπά όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα της πόλης μας στηρίζουμε στο μέτρο που μπορούμε, και καλούμε όχι μόνο τους Αριστερούς και προοδευτικούς συμπολίτες μας, αλλά ΟΛΟΥΣ και ιδιαίτερα τους ΝΕΟΥΣ να προσπαθήσουμε για την εξάλειψη της νοοτροπίας του ατομικισμού, των πελατειακών σχέσεων και του Ωχαδερφισμού.
Να στηρίξουμε με πνεύμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Να μην χρεοκοπήσει η ψυχή και το μυαλό μας. Να σταθεί η κοινωνία ΟΡΘΙΑ.

Αγιος Δημήρτιος 11.04.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...