Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Κουβέλης: Αξίζει να συνεχίσουμε, η ΔΗΜΑΡ έχει πράγματα να πει και να κάνει

badiera.gr
dimar

«Θεωρώ ότι αξίζει να συνεχίσουμε. Οι βασικές ιδέες της ιδρυτικής μας διακήρυξης, οι ιδέες της ανανεωτικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και του αριστερού ευρωπαϊσμού, παραμένουν αναγκαίες, εξαιρετικά επίκαιρες και χρήσιμες για την κοινωνία και τη χώρα.» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Κουβέλης υπουράμμισε επίσης: «Να το υπογραμμίσω και διαφορετικά: η ΔΗΜΑΡ ηττήθηκε εκλογικά αλλά οι ιδέες που εξέφραζε και εκφράζει είναι όρθιες. Αν υπάρχει μάλιστα μια ελπίδα η χώρα να προχωρήσει μπροστά με ρεαλισμό και ευθύνη, αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει στη βάση της δέσμης αυτών ακριβώς των ιδεών, που βλέπουν την προοδευτική εξέλιξη της χώρας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη.
Παρά τη σημερινή πολιτική συρρίκνωσή της, προέχει η ΔΗΜΑΡ να παραμείνει ως αυτόνομος πολιτικός φορέας με παρεμβατική λογική στις πολιτικές εξελίξεις, γιατί “έχει πράγματα να πει και να κάνει” χρήσιμα για την χώρα. Σήμερα μάλιστα, οι πολιτικές της ΔΗΜΑΡ αποκτούν άμεσο αντίκρισμα.
Οι αριστεροί είναι δρώντα πρόσωπα που αξιοποιούν την εμπειρία, την αρνητική και θετική, για να αλλάξουν τον κόσμο. Για να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Και οι αριστεροί της ανανέωσης είναι αυτοί που ρίχνουν το όποιο βάρος διαθέτουν, με καρδιά και μυαλό, σε πολιτικές καινοτόμες, ριζοσπαστικές, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικές και μετρημένες.
Αυτοί οι αριστεροί είμαστε. Και θα υπάρξουμε – οφείλουμε να υπάρξουμε – όχι για μας, αλλά για τον τόπο. Όχι για την προσωπική προοπτική του καθενός και της καθεμιάς, αλλά για την ανάγκη της κοινωνίας, που πρέπει να αναπνεύσει, να ανασάνει, να γυρίσει σελίδα, παίρνοντας διαζύγιο από τις πολιτικές που την πλήγωσαν.
Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.Πιστεύω και θέλω να γίνει ανανέωση. Είμαι και θα είμαι παρών στην πολιτική ζωή του τόπου. Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για τη συνέχιση της πολιτικής συμβολής της Δημοκρατικής Αριστεράς προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...