Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Θ. Θεοχαρόπουλος: Η Δημοκρατική Αριστερά θα ακολουθήσει νέα πολιτική

badiera.gr
theocharopoulos2
«Η Δημοκρατική Αριστερά θα ακολουθήσει νέα πολιτική στη βάση των συλλογικών αποφάσεων που πήραμε στο συνέδριο. Πρέπει πλέον να λέμε αλήθειες χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος.»  τόνισε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Υπογράμμισε επίσης: Να είμαστε μακριά από ένα λαϊκισμό, είτε δεξιό είτε αριστερό, ο οποίος λέει να πάμε στην προηγούμενη κατάσταση πριν το 2009, η οποία ήταν προβληματική και μάλιστα να πάμε και χωρίς δύσκολες αλλαγές. Πρέπει να προχωρήσουμε με έναν άλλο τρόπο που διεκδικεί και θέλει ευρύτερες συναινέσεις.Το να υπόσχεσαι πράγματα τα οποία πολλές φορές δεν μπορείς να τα υλοποιήσεις, να αντιμετωπίζεις τους πολίτες ως πελάτες, δεν είναι προοδευτική πολιτική. Μία νέα πολιτική, προοδευτική, αριστερή, μεταρρυθμιστική, είναι η πολιτική που πρέπει να διακρίνει από εδώ και στο εξής την χώρα και η Δημοκρατική Αριστερά έρχεται ακριβώς εδώ να συμβάλλει.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εφάρμοσε πολιτικές δογματικής λιτότητας, δεν πέτυχε στην αποτελεσματική διαπραγμάτευση, με αποτέλεσμα να υπάρξει το αίτημα πολιτικής αλλαγής που εκφράστηκε στην κάλπη. Η νέα κυβέρνηση έχει καθυστερήσει σημαντικά την διαπραγμάτευση, έχει κάνει σοβαρά διαπραγματευτικά λάθη, όπως το ότι δεν εξασφάλισε χρήματα για αυτό το 4μηνο. Η Δημοκρατική Αριστερά είπε ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι σε θετική κατεύθυνση. Αλλά αυτή τη συμφωνία δεν την υλοποιεί και δεν την πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ιδεολογικές εμμονές των εταίρων, όπως οι απαιτήσεις στα εργασιακά και στις ομαδικές απολύσεις, οι παλινδρομήσεις της κυβέρνησης και η αναποτελεσματικότητα στη διαπραγμάτευση έχουν οδηγήσει σε μία καθυστέρηση η οποία πρέπει να τερματιστεί σήμερα γιατί πλήττεται η πραγματική οικονομία της χώρας. Δεν ακούμε τίποτα το τελευταίο χρονικό διάστημα για το πώς θα αντιμετωπιστεί η ανεργία, για το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, για την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...