Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωσαν επίσημα την εκλογική συνεργασία τους ΔΗΜΑΡ και Πράσινοι

iefimerida.gr
Ανακοίνωσαν επίσημα την εκλογική συνεργασία τους ΔΗΜΑΡ και Πράσινοι
Την εκλογική συνεργασία τους ενόψει της 25ης Ιανουαρίου ανακοίνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας η ΔΗΜΑΡ και οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».
Οπως αναφερουν μάλιστα αναλαμβάνουν «πολιτική πρωτοβουλία για να αλλάξουμε τις κυρίαρχες σήμερα πολιτικές, με έναν τρόπο, όμως, που θα προσφέρει λύσεις τόσο στα άμεσα προβλήματα των πολιτών όσο και στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και δημοσιονομικά». Τα δύο κόμματα καλούν ενεργούς πολίτες και κοινωνικές ομάδες να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο με το τίτλο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ». «Είναι μία υπέρβαση των αδυναμιών μας αλλά και ανάδειξης των θετικών των χώρων της οικολογίας και της ανανεωτικής Αριστεράς. Ισότιμης συνάντησης, επίσης, με πολίτες που εκφράζουν κοινωνικά και οικολογικά καινοτόμες πρωτοβουλίες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μετά την επίτευξη της συμφωνίας, ο Φώτης Κουβέλης εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ δήλωσε: «Η πολιτική αλλαγή, όμως, δεν θα είναι βιώσιμη αν δεν συγκροτεί μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση που να πείθει για τον ρεαλισμό της. Η νέα πορεία της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει με υποσχέσεις για επαναφορά στην πρότερη κατάσταση. Είναι αδύνατο να υπάρχει έξοδος από την κρίση χωρίς σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία. Διεκδικούμε σε αυτές τις εκλογές την παρουσία μας στη Βουλή για να υποστηρίξουμε ενεργά μία αλλαγή πολιτικής, μία προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με ακλόνητες σταθερές την ευρωπαϊκή πορεία, τον δίκαιο επιμερισμό των βαρών και τη μετάβαση σε νέο αναπτυξιακό μοντέλο».

Ο Νίκος Χρυσόγελος, συνεπικεφαλής των «ΠΡΑΣΙΝΩΝ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και πρώην ευρωβουλευτής υπογράμμισε: «Η άδικη κι αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μία άστοχη κι αβέβαιη πολιτική αλλά από ένα αξιόπιστο, ισορροπημένο και κοινωνικά δίκαιο εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Απαιτούνται (αυτό)κριτική, διάλογος με την κοινωνία και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, καθώς και ευρωπαϊκές συμμαχίες ώστε να διαμορφωθεί και να υιοθετηθεί αυτό το εναλλακτικό σχέδιο. Ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν την ευκαιρία να συμβάλλουμε δυναμικά σε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...