Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Αποχωρεί από τη ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη

naftemporiki.gr

Την αποχώρησή της από τη ΔΗΜΑΡ γνωστοποίησε με επιστολή της η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει την Δημοκρατική Αριστερά μετά και την οριστικοποίηση της καθόδου του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές με το σχήμα «Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ».
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή.
«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Στο διαρκές συνέδριο αναφέρθηκα εκτενώς για τον βασικό στόχο που θα έπρεπε να υπηρετεί η ΔΗΜΑΡ, την ανάγκη δηλαδή για αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών προς μια προοδευτική κατεύθυνση, για μία νέα κυβερνητική πραγματικότητα  που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, τονίζοντας  ότι αυτό απαιτούσε μία  διαρκή προσπάθεια και μία ξεκάθαρη στρατηγική για τις προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις με τις προοδευτικές, αριστερές δυνάμεις.
Οι εκλογές φαίνεται να δίνουν προβάδισμα σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα κληθεί να υλοποιήσει την επιθυμία και ανάγκη του λαού για μια αριστερή διακυβέρνηση. Στη πραγματικότητα λοιπόν μίας «Κυβερνώσας Αριστεράς», η ΔΗΜΑΡ είχα την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι έπρεπε και μπορούσε να συμβάλλει με το προοδευτικό προγραμματικό της οπλοστάσιο, τα αξιόμαχα στελέχη της και την πολύτιμη κοινοβουλευτική μας εμπειρία,  συνέπεια και έργο. Φοβάμαι όμως ότι δεν το προσπάθησε.
Η θέση μου όμως παραμένει ότι στο κλίμα αβεβαιότητας και καταστροφολογίας που συντηρεί η κυβέρνηση, το ζητούμενο για τη χώρα και τους πολίτες είναι να πιστέψουν ότι πράγματι υπάρχει ελπίδα για αλλαγή και ότι σήμερα αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα από την Αριστερά και την ευρύτερη συμμαχία των δυνάμεών της, και βέβαια της ΔΗΜΑΡ.
Τελικά, η σύγκλιση αυτή δεν μετουσιώθηκε προς μεγάλη μου έκπληξη και απογοήτευση σε προγραμματική συμφωνία. Παράλληλα, μετά και τις τελευταίες επιλογές του κόμματος για αυτόνομη κ.λπ. κάθοδο, κατέληξα ότι δεν μπορώ να συμβάλλω, γιατί στις δύσκολες και με οξύτατη πόλωση συνθήκες, αυτές δεν προσθέτουν δυνάμεις στον κοινό στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης και ανάκαμψης της χώρας, και έτσι επέλεξα να μην βάλω υποψηφιότητα σε αυτό το σχήμα της ΔΗΜΑΡ.
Στη συνέχεια, όμως, και μετά την οριστικοποίηση της καθόδου στις επερχόμενες εκλογές μ' ένα σχήμα "Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ", ομολογώ ότι δεν μπορώ να αναγνωρίσω και να παρακολουθήσω την Δημοκρατική Αριστερά και γι΄αυτό τον λόγο σας ενημερώνω ότι αποχωρώ από το κόμμα.
Συντροφικά
Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...