Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Κατά των μονομερών ενεργειών ο Κουβέλης

του Κωνσταντίνου Ζούλα , kathimerini.gr
«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και η νέα κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της ως προς την εξόφληση των χρεών», δήλωσε χθες ο κ. Φ. Κουβέλης, εκφράζοντας έτσι την πλήρη αντίθεσή του με όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπονοούν ότι η άρνηση καταβολής των ήδη συμφωνημένων υποχρεώσεων θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη και διαπραγματευτικό χαρτί του κόμματός τους. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Κουβέλης από κοινού με τον κ. Ν. Χρυσόγελο, στην οποία και οι δύο κάλεσαν τους πολίτες να εμπιστευθούν τη σύμπραξη Πρασίνων - ΔΗΜΑΡ για «μια προοδευτική, αλλά και υπεύθυνη αλλαγή στη χώρα».

Ο κ. Κουβέλης, επιπλέον, τάχθηκε και γενικότερα κατά των μονομερών ενεργειών έναντι των δανειστών της χώρας, υπονοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να σεβαστεί την όποια συμφωνία προκύψει μαζί τους. Παράλληλα, όμως, τάχθηκε υπέρ μιας δυναμικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για να αναδιαρθρωθεί, όπως είπε, το χρέος και να γίνει εξυπηρετήσιμο, ενώ σε ερώτηση για το αν προβλέπει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρνητικός, εκτιμώντας ότι ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να βρει κοινό τόπο με άλλα κόμματα για να συγκυβερνήσει. «Θα απαιτηθεί συμμαχικό σχήμα κι αυτό είναι απαραίτητο και για την Ελλάδα, διότι κανένα κόμμα και εννοώ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μόνο του τα προβλήματα που έχει η χώρα», είπε ο κ. Κουβέλης.
Ερωτήσεις δέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και για την πιθανότητα να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές. Και έχει σημασία ότι ο κ. Κουβέλης, όπως και ο κ. Χρυσόγελος, όχι μόνον περιέγραψαν ως πολύ επικίνδυνο αυτό το σενάριο, αλλά κάλεσαν εκ προοιμίου όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν να καταστεί η Ελλάδα βορά στους λαϊκιστές της Ευρώπης. Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την οξύτατη κριτική που δέχεται η ΔΗΜΑΡ από τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Κουβέλης τον κάλεσε να μην αναζητάει στήριγμα στον αφοριστικό του λόγο και αποκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απολύτως «συνυπεύθυνο για την πολιτική που άσκησε με τη Ν.Δ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...