Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Κουβέλης: Δεν είναι δυνατόν να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

14/11/2013 , real.gr











Να κλείσει τη συζήτηση που ξεκίνησε με δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη στον realfm 97.8 περί πρόσκλησης επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση με νέα προγραμματική συμφωνία, επιχείρησε να κλείσει ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε ΜΜΕ της Καβάλας.

«Όταν αποφασίσαμε τον Ιούνιο του 2012 να στηρίξουμε την κυβέρνηση το κάναμε γιατί θέλαμε να δώσουμε λύση για τη χώρα και την κοινωνία. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία πολιτική σταθερότητα, να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη και το ευρώ και να μην οδηγηθεί σε τυπική χρεοκοπία, διότι η ουσιαστική χρεοκοπία είχε επέλθει», σημείωσε.

Εξηγώντας ότι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων διαφωνιών, αφού «δεν εξασφαλίζονταν ο κοινός συνεργατικός κυβερνητικός τόπος και η κυβέρνηση λειτουργούσε ως μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ στηρίζονταν και είχε συγκροτηθεί από τρεις πολιτικές δυνάμεις», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για δεδομένη διαφωνία του κόμματος με την πολιτική που ασκούνταν τότε, αλλά και αυτή που ασκείται σήμερα από την κυβέρνηση.

Kατόπιν τούτου, «απάντησε» στην όλη συζήτηση που άνοιξε από χθες ότι «δεν είναι δυνατόν, δεν έχει καμία λογική να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και με μια νέα προγραμματική συμφωνία, όπως ακούστηκε». Πρόσθεσε, μάλιστα, με νόημα πως προγραμματική συμφωνία υπήρχε και τότε, πλην όμως από κάποιο χρονικό διάστημα και μετά δεν τηρήθηκε…

«Η ΔΗΜΑΡ για τις πολιτικές της επιλογές, τις πολιτικές της αποφάσεις έχει ένα κριτήριο: η άσκηση της πολιτικής για το συμφέρον της χώρα και της κοινωνίας. Μιας πολιτικής που είναι δυνατόν να οδηγήσει στην διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...