Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Για γέλια ή για κλάματα; 2.0

Τάκης ΚαραγιάννηςΤάκης Καραγιάννης , protagon.gr
χω θέμα με τις γραβάτες, δεν τις μπορώ. Μου είναι πιο ταιριαστό στο μάτι το παπιγιόν ή το ανοιχτό πάνω κουμπί στο πουκάμισο που αφήνει σε κοινή θέα ακόμη και μέρος του δασύτριχου στήθους, παρά ένας φουσκωτός κόμπος μακριού υφάσματος. Αντίθετα, με τα φουλάρια δεν ενοχλούμαι ιδιαίτερα. Δεν μου αρέσουν, αλλά δεν με απωθούν κιόλας. Ωστόσο, από σήμερα μάλλον θα αλλάξω γνώμη. Μπορεί να το κάνετε κι εσείς.
Στις αρχές του μήνα, το Γραφείο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδρίασε για τον συντονισμό και την εκτέλεση των δράσεων που απαιτούνται ενόψει του Ιανουαρίου, όταν και αρχίζει η θητεία της χώρας. Έπρεπε να ενοικιαστεί συνεδριακός και μεταφραστικός εξοπλισμός για το Ζάππειο για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν εκεί. Ας δείξουμε καλή θέληση και ας υποθέσουμε πως το ελληνικό κράτος και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών δεν έχουν μικρόφωνα, ακουστικά και συστήματα ενδοεπικοινωνίας για να καλυφθούν οι ανάγκες και πως πρέπει να νοικιάσουμε από ιδιώτες επιχειρηματίες. Αυτό θα κοστίσει έως 147.600€ (εδώ η απόφαση). Την ίδια ημέρα, άλλη απόφαση (εδώ) για την επίπλωση του χώρου. Άλλες 98.400€.
Καλά όλα αυτά, αλλά κάποιοι πρέπει να καθήσουν αναπαυτικά στα έπιπλα και κάποιοι πρέπει να φορέσουν αυτά τα ακουστικά. Κι αυτοί πρέπει να φορούν γραβάτες και φουλάρια.
Στις 4 Οκτωβρίου, εγκρίθηκε η διενέργεια Πρόχειρου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την προμήθεια γραβατών και φουλαριών για την κάλυψη των εθιμοτυπικών αναγκών της Ελληνικής Προεδρίας. Πριν διαβάσετε εδώ το πόσο θα κοστίσει απομακρύνετε γραβάτες και φουλάρια από τον λαιμό σας, μπορεί να νιώσετε μια δυσκολία στην αναπνοή. Προσπαθώ να σκεφτώ πόσα τόπια υφάσματος αντιστοιχούν σε αυτές τις εθιμοτυπικές υποχρεώσεις μας. Ακόμη και οι πιο γκλαμουράτες επιλογές των κυρίων και των κυριών που παρευρίσκονται σε αυτές τις εκδηλώσεις κοστίζουν κάτω από 500€. Κι επειδή είμαστε κιμπάρηδες ως λαός, ας κάνουμε το λογικό άλμα κι ας δεχτούμε πως αγοράζουμε κομμάτια  των 1.000€. Θα πρέπει να κάνουμε 150 τέτοια δώρα. Εκτός κι εάν αγοράσουμε την πιο ακριβή γραβάτα στον κόσμο που κοστίζει 8.000€. Και πάλι, όμως, πρέπει να κάνουμε 17 τέτοιες αγορές.
Την περασμένη Παρασκευή, χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες από τη στιγμή που δημοσιεύσαμε το κείμενο για το φιάσκο της διαδικτυακής παρουσίας της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε για να αποκατασταθεί το ζήτημα. Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση, όμως, είναι πως οι γραβάτες και τα φουλάρια ίσως έχουν, ήδη, αγοραστεί και βρίσκονται σε ντουλάπες και συρτάρια.

Υ.Γ.: Το γραφείο της Ελληνικής Προεδρίας υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο πρώην -αναμφισβήτητα- ξέρει να διαλέγει γραβάτες. Ο νυν, όμως, είναι αυτός που τις πληρώνει ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...