Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ψυχρότητα από τη ΔΗΜΑΡ για την πρόταση επιστροφής στην κυβέρνηση

Ψυχρότητα από τη ΔΗΜΑΡ για την πρόταση επιστροφής στην κυβέρνηση
Αθήνα , in.gr
Δεν αποδέχεται προς το παρόν επιστροφή στο κυβερνητικό σχήμα η ΔΗΜΑΡ. Οι προτάσεις που έγιναν από τη βουλευτή Επικρατείας Ντόρα Μπακογιάννη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο δεν φαίνεται να βρίσκουν ευήκοα ώτα, τουλάχιστον για όσο «η πολιτική Σαμαρά οδηγεί σε αντικοινωνικά μέτρα».
«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιστροφής στην κυβέρνηση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, κορυφαία στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου επισημαίνουν ότι με τη σημερινή πολιτική Σαμαρά που οδηγεί σε αντικοινωνικά μέτρα, υπερφορολόγηση και ανεργία δεν υπάρχουν περιθώρια προγραμματικής σύγκλισης.

Ωστόσο, στη ΔΗΜΑΡ δεν υποτιμούν τη σοβαρότητα του θέματος, καθώς διαπιστώνουν ότι η πρωτοβουλία συμπίπτει με μια χρονική στιγμή που το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αποδυναμωμένο και η κυβέρνηση ανησυχεί για την διατήρηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ.Τριαντάφυλλος, απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου, σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, είπε: «Η χώρα έχει ακόμα πολύ δύσκολο δρόμο. Και γι' αυτό είναι αναγκαία η ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Στην παρούσα συγκυρία πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ήταν αποκαλυπτικός: «Δεδομένης της ακολουθούμενης πολιτικής, αλλά και των τρόπων και των μεθόδων με την οποία η πολιτική υλοποιείται, το βρίσκω απίθανο. [...] Ισχυρίζομαι ότι μπορεί να διαμορφωθεί  κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή στη βάση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας και αναγκαίων δεσμεύσεων, στο φως και της πρόσφατης εμπειρίας. Το πρωτεύον είναι η συμφωνία στις πολιτικές. Σε μια τέτοια προοπτική η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη -το έχει αποδείξει- να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...