Του Γιώργου Μελιγγώνη ,matrix24.gr
Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει κρύψει τη φιλοδοξία της να αποτελέσει τον σπονδυλικό άξονα για τη δημιουργία ενός «τρίτου πόλου» στο πολιτικό σκηνικό, τώρα που είναι απελευθερωμένη από τα «βάρη» και το κόστος της συμμετοχής σε μία «μνημονιακή» κυβέρνηση. Από την άλλη, στην Ιπποκράτους ελπίζουν ότι με την έξοδό της από την κυβέρνηση, έχει χάσει όλους τους κεντροαριστερούς «μεταρρυθμιστές» υποστηρικτές της και ήδη, η στρατηγική του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι να προσελκύσει αυτή ακριβώς την κρίσιμη μάζα πολιτών.
«Στην Κεντροδεξιά»
Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήδη ξεκίνησε να αφήνει σοβαρές πολιτικές αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε όσα στελέχη του Κινήματος έχουν πει σε δημόσιες τοποθετήσεις τους ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν άντεξε το βάρος της ευθύνης» και σε όσους, γενικότερα, χρέωσαν στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη ότι «δείλιασε», ενώπιον των κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της χώρας.
Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Κουβέλης, μιλώντας χθες σε συγκέντρωση φίλων του κόμματός του στη Λάρισα, έστειλε μήνυμα στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους ότι… δεν έχουν κανέναν λόγο να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, «εξοβελίζοντας» το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου στη χορεία της Κεντροδεξιάς.
Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία ή σύγκλιση μεταξύ των δύο κομμάτων, ο Φώτης Κουβέλης ήταν αποκαλυπτικός: «Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μία επιλογή κεντροδεξιάς και όχι κεντροαριστεράς», επισήμανε, ενώ πέταξε εκ νέου το γάντι στην Ιπποκράτους σχετικά με το ποια στάση θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν συζητηθούν στη Βουλή οι δύο προτάσεις νόμου που είχαν καταθέσει μαζί με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, επί… τρικομματικής κυβέρνησης (αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, πρόταση νόμου για κατάργηση της ΠΝΠ σχετικά με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ).
Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου του ότι και τα δύο κόμματα διεκδικούν τον ίδιο ζωτικό πολιτικό χώρο μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται δεδομένο ότι οι χθεσινές αιχμές Κουβέλη ήταν μόνο η αρχή στο σίριαλ της διαμάχης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τα μάτια των κεντροαριστερών ψηφοφόρων…