Μάλιστα, χθες, όταν οι λεγόμενοι (από τους εσωκομματικούς αντιπάλους τους) «κυβερνητικοί» της ΔΗΜΑΡ είδαν τους βουλευτές του κόμματός τους να υπερψηφίζουν, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την ένσταση αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου, έγιναν… πυρ και μανία. Αυτό παρά το γεγονός ότι η ένσταση αντισυνταγματικότητας δεν βασίστηκε, αυτή τη φορά, σε πούρο αντιπολιτευτικό οίστρο, αλλά στις ενστάσεις του ίδιου του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.
Παρόλα αυτά, οι ενστάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου δεν πτόησαν τον υπεύθυνο Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, Γεράσιμο Γεωργάτο, να δείξει την απογοήτευσή του για τις πολιτικές επιλογές του κόμματός του. Σημειωτέον ότι ο Γεωργάτος συγκαταλέγεται στους 4 της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος που είχαν διαφωνήσει με την απόφαση Κουβέλη και είχαν καταψηφίσει την εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.
Συγκεκριμένα, ο Γεράσιμος Γεωργάτος έγραψε τα εξής:

«Δεν προλάβαμε να φύγουμε από την κυβέρνηση και σπεύδουμε να εκπέμψουμε σήμα όχι “προγραμματικής”, αλλά καθαρής και συνεπούς αντιπολίτευσης. Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ την ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλαν οι δύο τελευταίοι, για ορισμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Εύλογη απορία: αφού η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε ότι θα το καταψηφίσει τόσο επί της αρχής όσο και τα περισσότερα άρθρα του, για ποιο λόγο έσπευσε ασμένως να συμπαραταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ χωρίς να χρειάζεται; Προφανής ο εκπεμπόμενος συμβολισμός. Και λίγο επί της ουσίας: Κατανοητό να εναντιώνεσαι με κάθε μέσο στο ακαταδίωκτο των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ακατανόητο όμως να εναντιώνεσαι επίσης με κάθε μέσο στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, που ο υπουργός σου την είχε κάνει σημαία του, εκτός αν πλέον την ταυτίζεις απολύτως και παραπλανητικά με τις απολύσεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για την απόρριψη του “παρατηρητηρίου αξιολόγησης και ελέγχου του προϋπολογισμού των ΟΤΑ”, τα σχόλια περιττεύουν».