Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013



Γραφείο Εσωτερικού
Ο κ. Νίκος Δένδιας κάπως έχει μπερδευτεί με την καταγωγή του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί ότι τα στελέχη και οι υποστηρικτές του αναδύθηκαν από καταγώγια ένοπλων ομάδων και ότι τώρα, επειδή λιγουρεύονται την εξουσία, προσπαθούν να δείξουν πρόσωπο διαφορετικό από το αληθινό.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν πολύ μικρός, 10 χρονών, όταν αυτονομήθηκε το προοδευτικό κομμάτι της Αριστεράς. Ήταν πιθανώς απορροφημένος από την υποτροφία που πήρε στο Κολλέγιο Αθηνών και κατά πάσα πιθανότητα δεν έλαβε γνώση των διεργασιών της εποχής. Ενημερωτικά: υπήρχε χούντα και τα μέλη του Ρήγα Φεραίου έκαναν αντίσταση. Στη μεταπολίτευση αυτά τα ίδια πρόσωπα υποστήριζαν την ευρωπαϊκή, σοσιαλιστική προοπτική και πρότειναν κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που ήταν πρωτάκουστες. Οι αγώνες τους είχαν πολλές μορφές και οι διαδηλώσεις ήταν μια από αυτές.
Του φαίνεται παράξενο του κ. Δένδια να κατεβαίνει ένας άνθρωπος σε πορεία και να διεκδικεί, του φαίνεται παράξενο να εκτίθεται ο πολίτης αυτοβούλως σε συνθήκες βίας. Ο κόσμος που κινείται στον χώρο της ευρύτερης αριστεράς επιλέγει σήμερα τον κίνδυνο, δηλαδή να διαδηλώνει ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομία. Τούτο όμως δεν καθιστά τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ κουκουλοφόρους. Αυτό είναι άλμα λογικής.     
Για να μην τα πολυλογούμε, επειδή αυτά τα ξέρουν οι πολλοί: η καταγωγή του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα  κινήματα. Το ΚΚΕ εσ. διεκδικούσε αυτά που σήμερα είναι αυτονόητα, όπως η αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου. Ο πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για οικολογία πριν ο όρος μπει στα λεξικά της ελληνικής γλώσσας. Στη διαδρομή συναντήθηκε με άλλα κινήματα αλληλεγγύης, με αυτούς που η συντηρητική παράταξη αποκαλεί «άπλυτους», προφανώς επειδή δεν έχουν γραβάτες.
Στο πλήθος του «προοδευτικού χώρου» ορισμένοι βλέπουν με θετικό μάτι τις ακρότητες. Τούτο δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται πολιτικά υπέρ των τρομοκρατικών ενεργειών. Δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκεται από πίσω» και ότι ενθαρρύνει επιθέσεις με χύτρες και ρουκέτες.
Ο κ. Δένδιας επιχειρεί μια επικίνδυνη γενίκευση. Ας δοκιμάσουμε την μέθοδό του για να αποδομήσουμε το ΠαΣοΚ. Ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος φέρεται να έχει κλέψει πολλά εκατομμύρια. Ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος είναι ΠαΣοΚ. Αρα το ΠαΣοΚ ενθαρρύνει τις κλοπές και συγκαλύπτει τους κλέφτες. Δηλαδή το ΠαΣοΚ είναι κόμμα που απαρτίζεται και ψηφίζεται από κλέφτες.
Είναι τόσο δύσκολα όλα αυτά ή ο κ. Δένδιας μετατοπίζει το θέμα συζήτησης για να ξεχάσουμε ότι γνώριζε εδώ και μήνες πως επίκειται μεγάλο χτύπημα αλλά δεν κατάφερε να  το αποτρέψει;    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...