Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013


Στην «επόμενη μέρα» στρέφεται η ΔΗΜΑΡ

Με εμφανή την ικανοποίηση και την ανακούφιση από τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας, στη ΔΗΜΑΡ επικεντρώνονται πλέον στην «επόμενη μέρα», δηλαδή στις μεγάλες προκλήσεις για την κυβέρνηση.


Του Γιώργου Μελιγγώνη , matrix24.gr
«Το θέατρο του παραλόγου τελείωσε, καιρός τώρα να ασχοληθούμε λίγο και με τη χώρα», σχολιάζει κορυφαίο στέλεχος του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, προσθέτοντας με νόημα ότι «αυτό το τρίμηνο είναι τρίμηνο-φωτιά για την κυβέρνηση και πρέπει όλη μας η προσοχή να είναι στραμμένη σ’ αυτό». Κατά πληροφορίες, μετά την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, που κύλησε χωρίς εκπλήξεις, στην Αγίου Κωνσταντίνου επικεντρώνονται στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν σε ό,τι αφορά στο κυβερνητικό έργο. Ήδη, ο Φώτης Κουβέλης στην τελευταία σύσκεψη των αρχηγών πρότεινε τη δημιουργία ενός διχτυού κοινωνικής προστασία για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες, ενώ οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν να επανέλθουν επί του θέματος και στην επόμενη σύσκεψη των αρχηγών.
Η προώθηση μίας, έστω υποτυπώδους, «κοινωνικής ατζέντας» έχει ούτως ή άλλως συμφωνηθεί μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων και έχει τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα από την Αγίου Κωνσταντίνου. Προς την κατεύθυνση αυτή, εξάλλου, έχει πιέσει ο Φώτης Κουβέλης το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στην επόμενη σύσκεψη των αρχηγών, πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα, θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως το κοινωνικό δίχτυ προστασίας, ένα νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά και η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να παρουσιάζει ένα πλέγμα προτάσεων αναφορικά με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, καθώς στην Αγίου Κωνσταντίνου παραμένει στο ακέραιο η αγωνία σχετικά με το αν θα αντέξει η κοινωνία να περιμένει… τα «πρώτα σημάδια ανάκαμψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...