Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013


 Οι κωλοτούμπες της τελευταίας στιγμής από το υπουργείο Οικονομικών

15.01.2013 07:24 , iefimerida.gr

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το... ράβε- ξήλωνε του υπουργείου Οικονομικών στις φορολογικές διατάξεις, που προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Έτσι, μετά από τις παλινωδίες, τροποποιήσεις και διευκρινίσεις επί του φορολογικού που ψηφίστηκε τη προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών θεώρησε σκόπιμο να μη χαλάσει τη... παράδοση και προχώρησε σε αλλαγές στις φορολογικές διατάξεις, που έβαλε εμβόλιμες στον κυρωτικό νόμο- σκούπα.
Ειδικότερα, αποσύρθηκε κατ' αρχήν η διάταξη για φόρο πολυτελείας 10% επί του προβλεπόμενου τεκμηρίου στα σκάφη αναψυχής, καθώς όπως υποστηρίζουν τα συναρμόδια υπουργεία, θα επιβληθεί Τέλος πλεύσης και παραμονής σκαφών με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.
Στο πεδίο της ναυτιλίας επήλθε μια ακόμα αλλαγή ή μάλλον διευκρίνιση στη διάταξη περί φόρου στο ναυτιλιακό συνάλλαγμα. Έτσι με πρόσθετη διάταξη, διευκρινίστηκε ότι ο σχετικός φόρος αφορά μόνο σε ναυλομεσιτικά γραφεία και όχι στη ποντοπόρο ναυτιλία.
Αποσύρθηκε επίσης ολόκληρο το άρθρο για επιβολή συμπληρωματικού φόρου για περιπτώσεις φοροδιαφυγής, όπως η ανακριβής καταχώρηση στα βιβλία, η μη έκδοση στοιχείων, η παραβίαση ταμειακών μηχανών, η έκδοση- λήψη εικονικών τιμολογίων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το άρθρο θα ενσωματωθεί στο πλέγμα διατάξεων που θα φέρει το οικονομικό επιτελείο με το νομοσχέδιο για τη Φοροδιαφυγή.
Αναπάντητο έμεινε, ωστόσο, το ερώτημα γιατί αφού επρόκειτο να συμπεριληφθεί στο μεγάλο νομοσχέδιο, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να το εντάξει κατ' αρχήν στον κυρωτικό νόμο, ενισχύοντας την αίσθηση περί προχειρότητας στον σχεδιασμό του φορολογικού....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...