Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013


Τεχνητή ένταση από ΣΥΡΙΖΑ

9/1/2013 , ethnos.gr

Για πρόκληση τεχνητής έντασης με στόχο την αποκόμιση πολιτικών οφελών κατηγορεί η Δημοκρατική Αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τεχνητή ένταση από ΣΥΡΙΖΑ
Ηγετικά στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο με την επιλογή του να «υπερ-κομματικοποιήσει» την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. «Χρειάζεται αποφασιστικότητα και σύνεση από το πολιτικό σύστημα, δεν χρειάζεται ούτε να προτρέχουμε αλλά ούτε να υποχωρήσουμε, καθώς, όπως έχουμε δηλώσει εξαρχής, θα πρέπει με την έρευνα να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο, όσο ψηλά και αν βρίσκεται», επισημαίνει ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ στο «Εθνος».
Στην Αγ. Κωνσταντίνου εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει πολιτική ανωριμότητα στην προσπάθειά του να συμπεριλάβει στο κάδρο των υπευθύνων πρόσωπα όπως τον Γ. Παπανδρέου, τον Λ. Παπαδήμο, ακόμα και τον Π. Πικραμμένο, επιδιώκοντας ?όπως αναφέρουν? να δημιουργήσει κυβερνητική και πολιτική αποσταθεροποίηση με σαφή στόχο να ανέλθει στην εξουσία. Υπογραμμίζουν επίσης ότι από τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων αναμένονται «ογκόλιθοι» αποκαλύψεων, μπροστά στις οποίες η λίστα Λαγκάρντ θα φαίνεται μικρού μεγέθους, και σημειώνουν ότι η πολιτική συγκυρία αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος.
Στη χτεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ επισημάνθηκε από τον Φ. Κουβέλη ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής των αδικημάτων, ενώ επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα του κόμματος να προτείνει στο μέλλον την παραπομπή κάθε προσώπου για το οποίο θα προκύψουν από την έρευνα, ενδείξεις ποινικών ευθυνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...