Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013


Τι είπαν Ιερώνυμος - Κουβέλης στη συνάντησή τους

iefimerida.gr



Τι είπαν Ιερώνυμος - Κουβέλης στη συνάντησή τους
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για μια ακόμα φορά, καθώς είχαν συναντηθεί «εν κρυπτώ» ένα μήνα πριν, στις 15 Δεκεμβρίου, βάζοντας τέλος σε μια κόντρα που είχε ξεκινήσει από τη... Ρεπούση και έφτανε στις απαιτήσεις της ΔΗΜΑΡ για τη μισθοδοσία των κληρικών.
Το βασικό θέμα που τέθηκε στη συζήτηση ήταν η δημιουργία ενός δικτύου προστασίας των πολιτών που πλήττονται από την οικονομική κρίση που συνεχώς γιγαντώνεται.
«Συναντηθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά με τον Αρχιεπίσκοπο και συζητήσαμε ζητήματα τα οποία αφορούν στην Εκκλησία και μάλιστα ζητήματα της Εκκλησίας που έχουν άμεση αντανάκλαση στην κοινωνία» ανέφερε ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε πως η συνεργασία θα συνεχιστεί προκειμένου να αντιμετωπίζονται προβλήματα και να προωθούνται λύσεις.
«Λύσεις και αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό και την κοινωνία η οποία βρίσκεται σε προτεραιότητα, στη σκέψη και στις επιλογές της Εκκλησίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε πως η συζήτηση ήταν ουσιαστική και σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνεργασία σε όλους τους φορείς. Είναι απαραίτητη, άλλωστε, για να αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε θέμα με φρόνηση και σύνεση, πάντα με στόχο το καλό του λαού μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...