Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Μας απειλεί και αυτός αν και δεν του φαινόταν!!!

Σταύρος Μπούρπουλας


Δεν του φαινόταν.Όταν ανέλαβε υπουργός οικονομικών στην πρώτη του εμφάνιση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη βουλή έμοιαζε σαν ένα άβγαλτο και συνεσταλμένο σχολιαρόπαιδο. Λίγους μήνες μετά δείχνει να απέκτησε αυτοπεποίθηση , να έχει σκληραγωγηθεί , να δείχνει ποιός είναι το αφεντικό.
Ήταν πράγματι αυτό που έδειχνε όταν ανέλαβε το υπουργείο οικονομικών και με ταχύρυθμα μαθήματα προόδευσε ή εξαρχής ήταν το αφεντικό ;H Δημοκρατική Αριστερά ,όταν ο κουνών απειλητικά το δάκτυλο τότε υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου κ.Βενιζέλος ,αποφάσισε για το μέσω ΔΕΗ  είσπραξης "χαράτσι" , ήταν στα κεραμίδια .
Παραθέτω απόσπασμα από το star.gr , 11.09.2011 - 20.42 : 
Το τέλος για την φορολόγηση ακινήτων μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ επέκρινε σε δήλωσή του ο υπεύθυνος για θέματα Οικονομικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτης.
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας μιας κυβέρνησης από το να ανάγει τη ΔΕΗ ως το μοναδικό εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους .
Σε κάθε περίπτωση το μέτρο αυτό της κυβέρνησης ας εφαρμοστεί αποκλειστικά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία».
Σήμερα που ο Υπ.Οικονομικών γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του πρωτοδικείου για μη είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ , η ΔΗΜΑΡ σιωπά και δεν βγάζει μιλιά όταν ο κ.Στουρνάρας δηλώνει απειλητικά στο real.gr: "Να ξέρετε ότι τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε πρόβλημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα"
Κυρίες και Κύριοι σύντροφοι τη Δημοκρατικής Αριστεράς (όπως έλεγε και ο προσφάτως -με βιβλίο- επανακάμψας στο προσκήνιο και αποποιούμενος τις βαρύτατες ευθύνες του κ.Σημίτης) τι λέμε τώρα ;
Ας διαβάσουμε το απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ.Στουρνάρα-που μας απειλεί με νέα σκληρότερα μέτρα- στο real.gr και ο καθείς/καθεμία  τα συμπεράσματά του/της.


Γ. Στουρνάρας στον realfm: Η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος

7/12/2012 9:54:00 μμ
 
Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην πρόσφατη δικαστική απόφαση σύμφωνα  με την οποία κρίνεται παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ.

«Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στο ζήτημα του τέλους ακινήτων. Και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν ερείδεται σε αντισυνταγματικούς λόγους, δηλαδή το ΣτΕ έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους. Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό μας οπλοστάσιο».

Στην ερώτηση δε αν παραμένει ανοιχτό να συνεχίσει το τέλος να εισπράττεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Θα συνεχίσει να εισπράττεται, διότι θίγεται εδώ το δημόσιο συμφέρον. Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μια τέτοια απόφαση. Ετσι τουλάχιστον μου λένε οι νομικοί μου. Να ξέρετε ότι τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε πρόβλημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα. Αρα πρέπει πραγματικά να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνουμε...»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...