Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Το παρασκήνιο της τρικομματικής συμφωνίας
29/12/2012 9:43:00 πμ, real.gr
             

)

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης 

Σε συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες ήταν ο Πρωθυπουργός προκειμένου να αποφασιστεί η γραμμή που θα ακολουθηθεί στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου. Στο τραπέζι έπεσαν αρκετές προτάσεις, αλλά σε εκείνο που συμφώνησαν όλοι ήταν να προχωρήσουν απ' ευθείας σε σύσταση προκαταρτικής επιτροπής καθώς οι εξεταστικές έχουν απαξιωθεί στα μάτια της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης «Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα όσα έγιναν στο παρελθόν. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως και όσοι εμπλέκονται να τιμωρηθούν παραδειγματικά» τόνισε στο Real.gr κυβερνητικό στέλεχος.

Επίσης στην σύσκεψη τονίστηκε ότι δεν θα πρέπει «να υπάρξει καμία σκιά» την ώρα που είχαν αρχίσει οι πρώτες διαρροές για τα συγγενικά πρόσωπα του Γ. Παπακωνσταντίνου, έτσι με την σύμφωνη γνώμη και του Προέδρου της Βουλής δόθηκε στην δημοσιότητα το πόρισμα των εισαγγελικών αρχών.

Με πρωτοβουλία του Δ. Σταμάτη και του Τ. Μπαλτάκου άρχισε ένας κύκλος τηλεφωνικών επαφών μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην οποία αποφασίστηκε να βγει μπροστά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και να καταθέσει πρόταση προκαταρτικής επιτροπής την οποία θα στηρίξουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε ο Φώτης Κουβέλης δεν διαθέτει τους 30 βουλευτές οι οποίοι απαιτούνται για να κατατεθεί η επίμαχη πρόταση.

«Θεωρώ επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην Υπουργό» ανέφερε μεταξύ άλλων η δήλωση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου» ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Σχεδόν ταυτόχρονα ήρθε και η διαρροή από την Ιπποκράτους η οποία ανακοίνωσε την συμφωνία του ΠΑΣΟΚ με την πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί γνώριζαν πως και στον ΣΥΡΙΖΑ ετοίμαζαν πρόταση για προκαταρτική επιτροπή στην οποία θα περιελάμβανε εκτός από τον Γ. Παπακωνσταντίνου και το όνομα του Ευ. Βενιζέλου και επειδή η ψηφοφορία είναι μυστική κανείς δεν θα ήξερε τι θα έβγαζε η κάλπη.

Γι' αυτό τον λόγο θέλησαν με την δική τους πρόταση να προλάβουν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να περιφρουρήσουν την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων τους. Παράλληλα, κατά την συζήτηση των δύο προτάσεων στην ολομέλεια της βουλής θα έρθουν ουσιαστικά σε σύγκρουση η ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...