Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012


Εκτός παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν 61.000 παιδιά

14.12.2012 09:48 , iefimerida.gr

Στον «αέρα» βρίσκονται 61.000 παιδιά που πηγαίνουν σε δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, έπειτα από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο έκρινε άκυρη τη σύμβαση για χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από το ΕΣΠΑ!

Όλα ξεκίνησαν από την προσφυγή που έκαναν στο Ελεγκτικό Συνέδριο τέσσερις ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί. Οι σταθμοί στρέφονταν κατά της νέας ρύθμισης που έκανε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας και ζητούν την ακύρωσή της. Το Ζ' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε χτες ότι οι συνεχείς τροποποιήσεις οδήγησαν σε σαφή αλλαγή των όρων του προγράμματος, κάτι που κρίθηκε αντίθετο με τις αρχές της χρηστής διοίκησης.

Η απόφαση δημιουργεί πρόβλημα στην εκταμίευση κονδυλίων ύψους 140 εκατ. ευρώ προς τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Δεδομένου ότι οι δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες, οι γονείς θα αναγκαστούν είτε να πληρώσουν εξ ολοκλήρου το κόστος φιλοξενίας των παιδιών τους, είτε να πάρουν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...